Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Εκπαιδευτικοί Ικαρίας: Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

η έδρα της ΕΛΜΕ στο Κυπαρίσσι Ικαρίας

Η (δικομματική πλέον) κυβέρνηση των απολύσεων και της ανεργίας, του «μαύρου» στην ΕΡΤ, της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε 2676 εκπαιδευτικούς, 2234 σχολικούς φύλακες και συνολικά 12500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους για να θρέψει αυτό το καλοκαίρι το μινώταυρο της ΕΕ και του ΔΝΤ, των τραπεζών και των εργοδοτών, των διεθνών τοκογλύφων. Όλα αυτά στα πλαίσια ενός τέταρτου, «μίνι» Μνημονίου για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα ώστε να δώσει την έγκρισή της σε μια δόση που δε θα πάει σε μισθούς και συντάξεις, αλλά σε τόκους και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.
Με διαδικασίες εξπρές σχεδιάζουν να ψηφίσουν στην βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο που θα είναι το πιο αποκρουστικό από όλα τα προηγούμενα.
Οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) σε πολλές περιοχές καταργούνται όπως και πολλές από τις ειδικότητες που τις στελεχώνουν. Μεταξύ των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάρχουν στην Ικαρία και τρεις συνάδελφοί μας. Ο δρόμος των μετακινήσεων, των μετατάξεων και των απολύσεων έχει ανοίξει. Χιλιάδες μαθητές μένουν μετέωροι χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τις σπουδές τους.
Στα non paper της κυβερνητικής προπαγάνδας αναπαράγονται ψέματα για δήθεν  βελτίωση της εκπαίδευσης μέσα από τις απολύσεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιλογή διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης.  Οι καταργήσεις ολόκληρων κλάδων στην τεχνική εκπαίδευση σηματοδοτούν την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίησή της. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικότητες που καταργούνται είναι οι πιο μαζικές. Πραγματοποιούνται δε λίγες ώρες μετά την παρουσία του Κ. Αρβανιτόπουλου στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ-ΑΚΜΗ (όμιλος που δραστηριοποιείται στις ειδικότητες που καταργούνται) στα οποία εξήρε το ρόλο του ομίλου στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο Υπ. Παιδείας πετάει στην ανεργία 2500 εκπαιδευτικούς και διώχνει από την τεχνική εκπαίδευση πάνω από 20.000 χιλιάδες μαθητές από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Ας μην ξεχνάμε πως το σχέδιο Αθηνά για τα Πανεπιστήμια εκπονήθηκε από θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΜΗ. 
Είναι σαφές ότι οι 2.500 απολύσεις είναι η αρχή. Έπεται, λοιπόν, και συνέχεια… Ο μηχανισμός κατασκευής πλεονασμάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δουλεύει μέρα νύχτα με συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, με αυξήσεις ωραρίων, με ανατροπές στα ωρολόγια προγράμματα κατά το δοκούν, με καταργήσεις θέσεων στα ολοήμερα, για να προστεθούν στις λίστες των απολύσεων οι δήθεν υπεράριθμοι, οι «επίορκοι», οι «ανάξιοι» της αξιολόγησης.
Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, είτε άμεσα κρατικά χρηματοδοτούμενες είτε των δήμων, που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών ή απλά καταργούνται. Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να κλιμακωθεί η επίθεση στην Υγεία με 1250 μετακινήσεις και απολύσεις υγειονομικών και με κλεισίματα «μικρών» νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Άλλες τόσες μετακινήσεις προβλέπονται για το 2014. 
Η πολιτική των συγχωνεύσεων–καταργήσεων που ξεκίνησε από τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ συνεχίστηκε με την πλήρη συγχώνευση πάνω από 50 Νοσοκομείων στην αρχή της χρονιάς  και τώρα περνάει στο δεύτερο γύρο της που περιλαμβάνει σε πρώτη φάση το κλείσιμο πάνω από 10 Νοσοκομείων και τη μετακίνηση ή και απόλυση του προσωπικού τους.  
Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει. Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. μας οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή. Φτώχεια, ανεργία, διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι το σχέδιό τους για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δε τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας. Ήδη σε όλη την χώρα έχει δημιουργηθεί κύμα αντίστασης με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και δυναμικές κινητοποιήσεις. Nα κλιμακώσουμε σε παρατεταμένο, ενωτικό ξεσηκωμό κι αγώνα ανατροπής της πολιτικής της κοινωνικής καταστροφής.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/7
Συγκέντρωση-παρέμβαση στις 11:00 πμ στη πλατεία Αγ. Κηρύκου
Παρέμβαση τη Τετάρτη 17/7  στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κήρυκο

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ