Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Aνακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ΕΡΤ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή 

www.antarsya.gr



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

18/6/2013

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Να συνεχιστούν οι απεργίες στα ΜΜΕ και οι καταλήψεις – Να προκηρυχθεί γενική πολιτική απεργία τώρα.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και χιλιάδων εργαζομένων και νέων ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει η ΕΡΤ. Η τεράστια κινητοποίηση και αλληλεγγύη των εργαζομένων αλλά και η εκπομπή προγραμμάτων με έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων έκαναν την κατειλημμένη ΕΡΤ ένα σημείο αναφοράς της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Είναι αυτή η μαζική κινητοποίηση που πυροδότησε και τη κρίση της κυβέρνησης Σαμαρά, κρίση που απέχει από το να ξεπεραστεί όπως έδειξε και η χτεσινή “σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών”.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, που πάρθηκε κάτω από την πίεση της λαϊκής κινητοποίησης αλλά και της πολιτικής κρίσης, δείχνει ότι οι αγώνες μπορούν να ανοίγουν ρήγματα και να έχουν αποτελέσματα, αλλά δεν αποτελεί δικαίωση του μεγάλου αγώνα που είναι σε εξέλιξη, καθώς δεν αναιρεί το ενδεχόμενο του κλεισίματος της ΕΡΤ και των απολύσεων, ενώ μπορεί και να αξιοποιηθεί για την προσωρινή εκτόνωση των κινητοποιήσεων και την εξισορρόπηση των αντιθέσεων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Γι' αυτό και πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες, οι απεργίες στα ΜΜΕ, οι καταλήψεις στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Με αίτημα να αρθεί η αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να ανοίξει με το πλήρες πρόγραμμα και να παραμείνει δημόσια η ΕΡΤ, να μη γίνει καμιά απόλυση σε οποιοδήποτε τμήμα της, να μείνει η δημόσια ενημέρωση και ψυχαγωγία στα χέρια των εργαζομένων, με την αποφασιστική συμμετοχή των αγωνιζόμενων δυνάμεων, όπλο στους αγώνες τους . Τώρα χρειάζεται τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες να προκηρύξουν νέα γενική πολιτική απεργία για αύριο 19/06. Με απεργιακό κλοιό, με ενωτικό ταξικό αγωνιστικό συντονισμό, με κοινή δράση όλης της Αριστεράς. Για τη στήριξη του αγώνα τη ΕΡΤ αλλά και για την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά.

Περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η κλιμάκωση του λαϊκού ξεσηκωμού. Ο αγώνας στην ΕΡΤ ας γίνει καταλύτης για να ξεκινήσει η ανατροπή! Για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, τα Μνημόνια και η Τρόικα, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος χωρίς ευρώ, ΕΕ, χρέος και Μνημόνια.