Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

To EKA για την ΕΡΤ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.:8482                          Αθήνα, 26/05/2013





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο για λουκέτα σε δυο εταιρίες της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Σ. και ΕΛ.Β.Ο.), σήμερα (26 Μάη 2013) από ένα ακόμα δημοσίευμα πληροφορούμαστε για νέο λουκέτο, αυτή τη φορά της Ε.Ρ.Τ.
         Η Κυβέρνηση, υιοθετώντας τη θέση της τρόϊκα για «επιχειρήσεις – βαρίδια» οι οποίες πρέπει να κλείσουν και να απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές, σχεδιάζει και επικοινωνιακά αφήνει να «διαρρεύσουν» οι προθέσεις της.
         Σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο, ως Ε.Κ.Α. επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά, ότι:
-            Η Ε.Ρ.Τ. αποτελεί δημόσια περιουσία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία του Ελληνικού λαού, την ομογένεια αλλά και τις μειονότητες.
-            Διαδίδει και προβάλλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.
-            Συμβάλλει στον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, το ντοκιμαντέρ, και τις κοινωνικές δράσεις.
-            Οι εργαζόμενοι καθημερινά μοχθούν για τα ποιοτικά προγράμματα της Ε.Ρ.Τ. και σε καμιά των περιπτώσεων δεν είναι υπεύθυνοι για προβλήματα που αντιμετωπίζει.
-            Η δημόσια συχνότητα, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση και δεν θα επιτρέψουμε, να πέσει στα «χέρια» των μεγαλοεργολάβων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων που μέσα από τις συχνότητές τους, μας βομβαρδίζουν καθημερινά για τη δήθεν αναγκαιότητα των μέτρων της λιτότητας ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, προκειμένου να θησαυρίζουν εκείνοι σε βάρος μας.
         Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, του οποίου λίγες ώρες πριν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου του, με βάση αυτή τη θέση για τη  δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο, αγωνίζεται μαζί με τα Σωματεία των εργαζομένων Ε.Ρ.Τ., την Ομοσπονδία τους και τους εργαζόμενους για την αποτροπή του κλεισίματος της δημόσιας συχνότητας.

Το Δ.Σ.