Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κυβέρνηση του πηλικίου! Όλοι τώρα στους δρόμους του αγώνα

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


www.paremvasis.gr                                                                                       Σάββατο 11 Μαΐου 2013
                                                                                     

Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης  
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.

Κυβέρνηση του πηλικίου!
Όλοι τώρα στους δρόμους του αγώνα!

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) προχωρά στην επιστράτευση των καθηγητών, απαγορεύοντας την απεργία τους πριν καν κηρυχθεί. Εκφράζονται μάλιστα προθέσεις του κυβερνητικού μπλοκ να υπάρξει συνταγματική απαγόρευση της απεργίας στις εξετάσεις!

Δε μας ξεγελούν!
Η επιστράτευση που προαναγγέλλουν ξεπερνά κάθε όριο της πλασματικής αστικής νομιμότητας. Πρώτη φορά ποινικοποιείται η εισήγηση ενός συνδικάτου προς τις γενικές συνελεύσεις. Για τρίτη φορά φέτος μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες ρίχνουν τώρα όλα τα πυρά στην εκπαίδευση επιδιώκοντας να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς από τις σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, από τη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997 και την πολυήμερη απεργία των δασκάλων το 2006.

Μαζί με τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία να βγούμε στους δρόμους, να υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το δικαίωμα στην απεργία. Γενικός απεργιακός ξεσηκωμός και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων τώρα! Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους! Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και οι αντιλαϊκές της πολιτικές, να αντιταχθούμε στις πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ, να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, απαγόρευση των απολύσεων και αυξήσεις στους μισθούς.
Η κυβέρνηση,  το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ έχουν διαλύσει τρία χρόνια τώρα τον κοινωνικό ιστό, έχουν ρίξει στη βαθιά ένδεια τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εκβιάζοντας το λαό μας με τη συνεχή απειλή του χρέους, τώρα νοιάζονται τάχα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ενώ τρία χρόνια τώρα διαλύουν το δημόσιο σχολείο, καταργούν σχολικές μονάδες, δρομολογούν να στοιβάξουν τους μαθητές σε τριαντάρια τμήματα, καταργούν τις δομές ενισχυτικής διδασκαλίας, την ίδια στιγμή δείχνουν «ενδιαφέρον» για τις εξετάσεις. Η πολιτική τους για την εκπαίδευση εφαρμόζοντας τα προγράμματα του ΟΟΣΑ, της Μπολόνια και της Λισαβόνας καταργεί τη γνώση και αφήνει απροκάλυπτα να εισβάλλει η αγορά και το κέρδος στη λειτουργία του σχολείου. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην ανεργία και στη μετανάστευση χιλιάδες από τους σημερινούς μαθητές.

Δε θα μας σταματήσουν!
 Τώρα επιχειρούν να εδραιώσουν  τη λογική της απόλυτης πυγμής επιβάλλοντας τα μέτρα τους με κλομπ και στρατιωτικό νόμο!
Απέναντι στην κυβέρνηση που θέλει να ντύσει στο χακί κάθε μαχόμενο κλάδο των εργαζομένων θα προτάξουμε την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας μας στο δρόμο της απεργιακής συμπόρευσης όλης της εκπαίδευσης παραμερίζει την καλλιέργεια της ήττας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αποκαλύπτει τη συκοφαντική προπαγάνδα των ΜΜΕ που ως άλλη ΥΕΝΕΔ εφαρμόζει τις πολιτικές της κυβέρνησης.





2)ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


Όλοι τώρα στους δρόμους του αγώνα!
Για τρίτη φορά φέτος, μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες, το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ εφαρμόζει την πολιτική επιστράτευση, το ακρότατο μέτρο χτυπήματος των αγώνων  των εργαζομένων για την προάσπιση του δικαιώματός τους στη δουλειά και το μισθό.
Σήμερα, με την επιστράτευση των καθηγητών, ξεπερνούν κάθε όριο της αστικής νομιμότητας: απαγορεύουν την απεργία πριν καν κηρυχθεί.
Ο αγώνας των καθηγητών, ο αγώνας των εκπαιδευτικών, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και στη μετανάστευση την κοινωνική πλειοψηφία.

Δε θα μας σταματήσουν!
Καλούμε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, να αποφασίσει την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου μέχρι τις 16/5, για να συζητήσει και να αποφασίσει την απεργιακή συμπόρευση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΞΑΚΗΣ
ΖΕΤΤΑ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ
ΗΛΙΑΣ ΣΜΗΛΙΟΣ