Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνένοχος στο έγκλημα της επιστράτευσης των απεργών καθηγητών ο Γ.Καμίνης και η ΔΗΜΑΡ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αιόλου 47, 5ος όροφος.Τηλ.2103232871, antasryapress@yahoo.gr

Συνένοχος στο έγκλημα της επιστράτευσης των απεργών καθηγητών ο Γ.Καμίνης και η ΔΗΜΑΡ

Την επίταξη των κτιρίων των σχολικών συγκροτημάτων για λογαριασμό της τρικομματικής Τρόικας που επιστράτευσε τους καθηγητές προωθεί η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου Γ. Καμίνη.

Στη μεγαλύτερη πρόκληση κατά των εργαζομένων στην δημόσια παιδεία, κατά  των δημοκρατικών ελευθεριών και  του δικαιώματος στην απεργία απάντα με την υπακοή σε διαταγές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Η στήριξη της ΔΗΜΑΡ στη κατασταλτική εκστρατεία του Σαμαρά κατά των συνδικάτων είναι σκανδαλώδης. Στην Αθήνα, διάλεξαν το τόξο της σύγκρουσης με την απεργία χέρι0χέρι με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή.

Ο προσκείμενος μάλιστα στη ΔΗΜΑΡ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φώτης Προβατάς έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της επιστράτευσης και της επίταξης των σχολικών κτιρίων  θεωρώντας αυτονόητη την υποταγή στην κυβερνητική εκστρατεία μίσους κατά των καθηγητών και της απεργίας τους.

Τα κτίρια, τα σχολεία, είναι οι εργασιακοί χώροι των καθηγητών και τα έχουν υπερασπίσει ακόμη και με το αίμα τους, όπως μας θυμίζει η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, δολοφονημένου από τον νεοδημοκράτη τραμπούκο Καλαμπόκα. Τα έχουν υπερασπίσει με τους αγώνες κατά των συγχωνεύσεων και των κλεισιμάτων. Δεν είναι διοικητικό θέμα χωρίς σημασία η συμμόρφωση του Δήμου Αθήνας προς τας υποδείξεις της τρικομματικής κυβέρνησης  του Σαμαρά.

Καλούμε τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους να βρίσκονται την Παρασκευή στις 17 Μάη στις πύλες των σχολείων  στο πλευρό των απεργών καθηγητών υπερασπίζοντας την ελευθερία και τη δημόσια παιδεία.

Είναι ώρα να ξεφορτωθούμε τη τροικανή αυταρχική κυβέρνηση για να σώσουμε τη παιδία αλλά και για να  ανοίξουμε το δρόμο να μπει  φραγμός στην κοροϊδία να πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία τα σπασμένα για χάρη των Τραπεζιτών και της αποπληρωμής του χρέους στη ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΟΠ-ΟΤΑ, τα σωματεία των εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας να κηρύξουν απεργία συμπαράστασης όπως έκαναν ήδη οι δάσκαλοι και να βρεθούν οργανωμένοι με τα πανό τους και με όποια άλλα μέσα κρίνουν αναγκαία ώστε να στηρίξουν την απεργία.

Τάνια Βριζάκη, σύμβουλος στην 2η κοινότητα Δήμου Αθήνας

Γιάννα Μπαλάτσα, σύμβουλος στην 5η κοινότητα Δήμου Αθήνας

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ