Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

MADWALK: ανταπόκριση



Με έντονο παλμό, πολλά συνθήματα και χιλιάδες τρικάκια που πετάχτηκαν πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση  έξω από τη φιέστα MADWALK που διοργάνωσε ο Ανδρέας Κουρής στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ στην οδό Πειραιώς.  Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν μέλη σωματείων, εργατικών  συνελεύσεων και συνελεύσεων γειτονιάς και αλληλέγγυοι.
Για ακόμη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να προσφέρουν την προστασία τους στον υπόδικο εργοδότη μας τον οποίο είχαν συλλάβει πριν από δέκα μέρες.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία από την οδό Πειραιώς που κατέληξε στο σταθμό του τρένου στα Πετράλωνα.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στο σημείο της συγκέντρωσης:

 ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ!

Μπορεί για τα αφεντικά να θεωρείται «νόμος της φύσης» το ξεζούμισμα και  η υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων, αλλά εμείς οι  απολυμένοι  των Metropolis θεωρούμε ότι αυτή η νομοτέλεια επιβάλλεται να σπάσει.

Στην αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, η σχέση του Ανδρέα Κουρή με τους εργαζόμενους ήταν και παραμένει  μια σχέση υπερεκμετάλλευσης. Υπό το νέο καθεστώς εργασιακών και κοινωνικών συνθηκών που διαμορφώνεται και με την ασυλία του νομοθετικού πλουσίου και της πολιτικής ηγεσίας το αφεντικό των Metropolis, Ανδρέας Κουρής, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Καθιερώνοντας την απλήρωτη εργασία, προχωρώντας σε απολύσεις και αρνούμενος να καταβάλλει τους οφειλόμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις στους απολυμένους, που συνολικά ξεπερνούν τα 600 χιλιάδες ευρώ, φυσικά τσεπώνοντας αυτά τα χρήματα για να διοργανώνει γκλαμουράτες φιέστες ώστε να πλουτίζει περισσότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε που κήρυξε «στάση πληρωμών» και στη συνέχεια παύση πληρωμών σε εργαζόμενους και απολυμένους  έχει διοργανώσει τρεις ανάλογες φιέστες (βραβεία MAD, Eurovision, MADWALK), ενώ σε δύο μόλις μήνες ετοιμάζεται να επαναλάβει τη διοργάνωση των βραβείων MAD. Και είναι εξοργιστικό ότι για καθεμία από αυτές τις φιέστες το κόστος διοργάνωσης αγγίζει τα οφειλόμενα προς τους απολυμένους που έχει ρίξει στην ανεργία. Με λίγα λόγια, ο Ανδρέας Κουρής κάνει  ότι μπορεί για να πλουτίσει στις πλάτες μας.


Όμως, για κακή του τύχη, βρήκε απέναντί του εργαζόμενους που αντιστάθηκαν. Όταν προσπάθησε να εφαρμόσει 4ήμερη εργασία, απαντήσαμε με απεργία. Όταν ξεκίνησε να απαξιώνει την εταιρεία και να ρευστοποιεί τα εμπορεύματα προς όφελος της τσέπης του, απαντήσαμε με οργάνωση και συσπείρωση. Όταν άρχισε να κλείνει το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά κινητοποιηθήκαμε και δημοσιοποιήσαμε τις προθέσεις του. Όταν απέλυσε χωρίς αποζημίωση συναδέλφους, τον καταγγείλαμε στην επιθεώρηση εργασίας και ξεκινήσαμε δικαστικό αγώνα. Όταν καθυστέρησε την μισθοδοσία απαντήσαμε με επίσχεση εργασίας. Όταν αυτός και τα στελέχη του εξαφανίστηκαν από την εταιρεία εμείς συγκεντρωθήκαμε έξω από το μαγαζί. Όταν οργάνωσε φιέστες για να πλουτίσει ακόμα περισσότερο, εμείς ήμασταν εκεί, απέξω,  πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και τώρα,  που ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο εμείς δηλώνουμε ότι μπορεί για κάποιους το Δημόσιο να προηγείται των απαιτήσεων  έναντι των υπόλοιπων πιστωτών, όμως  εμείς όμως δεν παραιτούμαστε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και εν τέλει από την ίδια την  επιβίωση μας.
Επιμένουμε σε αυτά που φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή. Ο Ανδρέας Κουρής μεθόδευσε την κατάρρευση της αλυσίδας καταστημάτων Metropolis. Ο Ανδρέας Κουρής χρωστάει σε όλους από επιλογή. Ο Ανδρέας Κουρής είχε σχέδιο για να βουλιάξει τα Metropolis παίρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Ο Ανδρέας Κουρής συνεχίζει να προκαλεί διοργανώνοντας φιέστες  την στιγμή που εξακολουθεί να ληστεύει τους εργαζόμενους.


Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε πεισματικά ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την ασυλία που της παρέχουν η πολιτική εξουσία και οι κρατικοί μηχανισμοί.

Εξακολουθούμε να επιμένουμε στην αξιοπρέπεια και στην αλληλεγγύη ενάντια στην ολική εργοδοτική επίθεση.
 
 Για τον αγώνα μας και για τον κάθε εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ή γεννιέται.


Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2013/04/madwalk_18.html