Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ίσα δικαιώματα για όλους και όλες


Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την εφορευτική επιτροπή                         15/4/2013
 
Στις πρόσφατες εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου στο ΒΗΜΑ, προέκυψε το ζήτημα της αφαίρεσης συναδέλφου από την εκλογική κατάσταση, επειδή εδώ και χρόνια εργάζεται με ΔΠΥ και παρά το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη συνάδελφος ψήφιζε κανονικά για εκπρόσωπο. 

Θυμίζουμε επίσης την για χρόνια συμμετοχή συμβασιούχων συναδέλφων της ΕΡΤ (τότε με ΔΠΥ) στις αντίστοιχες εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων σε ΝΕΤ και ΕΡΑ, στις οποίες ούτε πρόβλημα υπήρξε, ούτε η συμμετοχή τους αμφισβητήθηκε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού το καταστατικό μας δεν αφαιρεί εκλογικά δικαιώματα από μέλη της ΕΣΗΕΑ, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή, άλλαξε το είδος της εργασιακής σχέσης από μισθολόγιο σε ΔΠΥ. 

Θυμίζουμε επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοι που αμείβονται με ΔΠΥ, συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, πληρώνοντας συνδρομή την ημέρα των εκλογών. 

Οι αποκλεισμοί οδηγούν σε αντικαταστατικές και επικίνδυνες ενέργειες σε εποχές, που ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων και ήδη μελών της ένωσης, οδηγείται από τις μνημονιακές πολιτικές σε ελαστικές μορφές εργασιακών σχέσεων. 

Αν εργοδοσία και κυβέρνηση με τα νομοθετήματά τους και τις επιλογές τους «βγάζουν» συναδέλφους από τη μισθωτή εργασία, ας μην τους βγάζει και η ΕΣΗΕΑ από την κατάσταση των ισότιμων δικαιωμάτων (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) ώστε να μην δημιουργήσουμε «γκρίζες ζώνες» στη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση. 

Πολύ περισσότερο όταν οι συνάδελφοι που απασχολούνται με μπλοκάκι, με σχέση σταθερής εξαρτημένης εργασίας, πρέπει να εντάσσονται κανονικά στην ΕΣΗΕΑ. Περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτησή σας στο ζήτημα αυτό.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(ανένταχτοι, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)