Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Για τη δολοφονική επίθεση στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας

 
1)ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή


www.antarsya.gr


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com
18/4/2013

Για τη δολοφονική επίθεση στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη χτεσινή μαφιόζικη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, που με καραμπίνες πυροβόλησαν «εν ψυχρώ» και στο ψαχνό 200 Μπαγκλαντέζους εργάτες γης στη φράουλα επειδή απαιτούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών «μεροκάματα του τρόμου» σε άθλιες συνθήκες.

Η τρομοκρατική εργοδοτική επίθεση σε βάρος των Μπαγκλαντέζων εργατών γης είναι το αποκορύφωμα προηγούμενων συχνών, ωμών και ατιμώρητων ρατσιστικών επιθέσεων που έγιναν στη Νέα Μανωλάδα από μπράβους του ίδιου μεγαλοεργοδότη – μεγαλέμπορου φράουλας. Είναι εφιαλτική εκδήλωση της εργοδοτικής ασυδοσίας και της κυβερνητικής ανοχής και συνενοχής (πρόσφατη κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην Ηλεία). Είναι αποτέλεσμα της γενικευμένης έξαρσης του ρατσισμού και των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων κατά μεταναστών, που φέρνει μαζί της η αντιλαϊκή πολιτική Μνημονίου – Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου.
Είναι προϊόν της ναζιστικής χολέρας που μεταδίδει η Χρυσή Αυγή και οι πρόθυμοι δημοσιογραφικοί αναμεταδότες της. Δεν έχουν ιερό και όσιο προκειμένου να διχάσουν τους εργαζόμενους της χώρας και να αθωώσουν έτσι την πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που τάζει ο Σαμαράς: κέρδη για τις τράπεζες και το κεφάλαιο, χρήμα που στάζει αίμα και ιδρώτα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, που βυθίζονται κάθε μέρα στη φτώχεια και τη μιζέρια

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Να σπάσει η ασυλία του γνωστού εκμεταλλευτή των εργατών από το Μπαγκλαντές και των μπράβων του.

Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα πρέπει να αγκαλιάσουν τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές και κάθε εκμεταλλευόμενο Έλληνα και ξένο εργάτη. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών.

Κανείς εργαζόμενος, νέος, άνθρωπος της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού δεν πρέπει να σωπάσει ή να δείξει ανοχή σε αυτόν τον κατήφορο. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις και οι συλλογικοί φορείς είναι ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των μεταναστών. Αν η φασιστική γραμμή ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αξίζουν δικαιώματα επιβληθεί, δεν θα χτυπήσει μόνο τους μετανάστες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των άνεργων και των φτωχών.

Η πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι η μόνη ελπίδα για μια αξιοβίωτη ζωή για όλους, Έλληνες και μετανάστες.






2)Δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα - Ηχητικό ντοκουμέντο της ΚΕΕΡΦΑ



Συνομιλία με εργάτη γης, θύμα της δολοφονικής επίθεσης σε μετανάστες εργάτες της "Βαγγελάτος Α.Ε", στη Ν.Μανωλάδα.


Ηχητικό ντοκουμέντο - συνομιλία με μετανάστη εργάτη γης, θύμα της επίθεσης:
http://www.youtube.com/watch?v=Vn44fkPX0W0


3) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
• ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
• ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

«ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΖΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΙΚΕΣ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

Αποτροπιασμό, οργή και αγανάκτηση σε κάθε εργαζόμενο και σκεπτόμενο δημοκράτη άνθρωπο προκαλεί η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση που έγινε χτες στη Νέα Μανωλάδα. Μπράβοι γνωστού μεγαλοεργοδότη – φραουλοπαραγωγού – μεγαλέμπορου της λαχαναγοράς, πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον 200 φτωχών Μπαγκλαντέζων – εργατών γης που ήταν απλήρωτοι και δικαιολογημένα ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους 6 μηνών. Οι αδίστακτοι μπράβοι τραυμάτισαν με τους πυροβολισμούς 30 από αυτούς, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής (αρκετοί σε πολύ σοβαρή κατάσταση). Είναι οι ίδιοι μπράβοι που είχαν πρωταγωνιστήσει και πέρυσι σε ωμό ρατσιστικό επεισόδιο (σέρνοντας με αγροτικό αυτοκίνητο μέσα στη Νέα Μανωλάδα έναν φτωχό Μπαγκλαντέζο εργάτη)!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την πρωτοφανή δολοφονική – ρατσιστική – εργοδοτική επίθεση και απαιτούμε την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους Μπαγκλαντέζους εργάτες γης και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των μεροκάματων τους και τον πλήρη και έμπρακτο σεβασμό όλων των δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες και τη νεολαία σε κοινή δράση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την υπεράσπιση και κατοχύρωση ίσων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους τους μετανάστες που εργάζονται στην περιοχή μας και στη χώρα μας.
18-4-2013
• ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δημήτρης Δεσύλλας – Περιφερειακός Σύμβουλος
• ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής – Δημοτικός Σύμβουλος




3)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
18/4/2013
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΥΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

H εγκληματική ενέργεια στη Μανωλάδα Ηλείας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλοδαπών εργατών επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο, δεδουλευμένα 6 μηνών, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και αποδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της εργασιακής εκμετάλλευσης αλλά και της έλλειψης ελέγχου από  τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η διερεύνηση της υπόθεσης και η άμεση απόδοση ευθυνών είναι επιτακτική ανάγκη, την ώρα που αφενός μεν φαινόμενα ρατσιστικής βίας λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση και αφετέρου τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη.
Στη Μανωλάδα και ειδικότερα στις καλλιέργειες φράουλας έχει δημιουργηθεί ένα κράτος εν κράτει, το εργασιακό καθεστώς θυμίζει σύγχρονο  δουλεμπόριο και αντικατοπτρίζει τις ειδικές οικονομικές ζώνες που η κυβέρνηση και οι τροϊκανοί ονειρεύονται.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα.
Πως είναι δυνατόν οι επιστάτες να οπλοφορούν; Πόσα εργόσημα έχουν πληρωθεί στην περιοχή και ειδικότερα από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;
Το συγκεκριμένο περιστατικό βίας πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει τις αστυνομικές αρχές αλλά κυρίως τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, να διαπιστώνεται αν η εργασία αλλοδαπών αλλά και του συνόλου των εργαζομένων της χώρας γίνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και να τιμωρούνται επιτέλους όσοι «στραγγαλίζουν» ακόμη και τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και βουλιάζουν με την εισφοροδιαφυγή  τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ