Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τα "κατορθώματα" της ΕΟΠΕ ή πώς το μνημόνιο διαλύει και τον αθλητισμό

...αναδημοσίευση από το http://www.radiocafe.gr της Σάμου...


Ιωνικός Σάμου: Όνειρο ήταν και πέρασε .


Για την ομάδα βόλεϊ του Ιωνικού Σάμου, το ταξίδι στο χώρο της Α2 Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα στον 2ο όμιλο τελείωσε, αφού η διοίκησή του αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα (εναπομείναντες αγώνες) λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μια ομάδα που το καλοκαίρι ξεκίνησε με πολλά όνειρα, όχι τόσο για να διεκδικήσει κάποια άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή παικτών στη συγκεκριμένη κατηγορία, για να κερδίσουν αγωνιστικές εμπειρίες και κατ’ επέκταση, τα μικρά παιδιά, με τις εικόνες που θα είχαν από φημισμένες ομάδες του χώρου, να έχουν το κίνητρο και να ασχοληθούν περισσότερο με το άθλημα.


Άλλωστε, αυτό που ισχύει στη Σάμο εδώ και χρόνια πρέπει επιτέλους να σταματήσει. "Αν είσαι κορίτσι ν’ ασχοληθείς με το βόλεϊ, αν είσαι αγόρι με το μπάσκετ." Μια νοοτροπία που υπεύθυνοι να τη σταματήσουν είναι οι γυμναστές και οι παράγοντες των ομάδων. Αλήθεια δεν είναι κακό να μη μπορείς να δεις αξιόλογες ανδρικές ομάδες στο βόλεϊ και αξιόλογες γυναικείες ομάδες στο μπάσκετ;
Επί του θέματος. Ε.Ο.ΠΕ.: Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Πραγματικά θα θέλαμε να μας πει για ποια πρωταθλήματα ενδιαφέρεται να διεξάγονται και αν την ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος όχι στην επαρχία, αλλά στη νησιωτική Ελλάδα. Γιατί άλλο επαρχία και άλλο νησί. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τα προβλήματα των νησιών πόσο σοβαρότερα είναι από αυτά της επαρχίας.
Αγαπητοί κύριοι της Ε.Ο.ΠΕ, με ποια κριτήρια αποφασίζετε τη συμμετοχή κάποιας ομάδας σε Εθνικές κατηγορίες; Με το αν είναι πλούσια στα οικονομικά της, με το αν έχει αρκετούς χορηγούς έτσι ώστε να μη σας ζητά οικονομική επιχορήγηση; Αλήθεια μπορείτε να βάλετε κάτω και να υπολογίσετε πόσο πρέπει να είναι το μπάτζετ μιας νησιωτικής ομάδας και πόσο μιας επαρχιακής;
Στο συγκεκριμένο όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας συμμετείχε μόνο ο Ιωνικός Σάμου ως νησιωτική ομάδα. Αλήθεια, θα σας ήταν τόσο δύσκολο να επιχορηγήσετε οικονομικά τα αεροπορικά ταξίδια του Ιωνικού, όταν ο Ιωνικός για να βγάλει το πρωτάθλημα, χρειάζεται να ταξιδέψει δέκα φορές στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ μία αντίπαλός του από την ηπειρωτική Ελλάδα μία φορά στη Σάμο;

Τόσο δύσκολο θα σας ήταν να βάζετε σε ορισμένα παιχνίδια να αγωνίζεται ο Ιωνικός Σάμου κάποια ώρα της ημέρας (12 μεσημέρι ας πούμε), έτσι ώστε να προλάβαινε την αυθημερόν επιστροφή του στη Σάμο και να μην υποχρεώνετε σε διανυκτερεύσεις;

Εσάς κύριοι της Ε.Ο.ΠΕ. δεν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος, φερόμενοι έτσι σε μια όχι νησιωτική ομάδα, αλλά σε μία νησιωτική ακριτική ομάδα. Φτιάξτε πλέον ένα πρωτάθλημα γύρω – γύρω από την Αθήνα και τη Βόρεια Πελοπόννησο και να πηγαίνετε να κάνετε τις απονομές στους πρωταθλητές.
Πριν δύο χρόνια έγινε ο τελικός του κυπέλλου γυναικών μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο Πυθαγόρειο όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, χωρίς να γίνουν τα «αίσχη» που βλέπουμε σε άλλους τελικούς. Δεν τον διοργανώσατε εσείς. Απλά η τοπική κοινωνία έκανε όλα τα έξοδα για να πραγματοποιηθεί. Φιλοξενία – φαγητά – μετακινήσεις εντός νησιού και άλλα πολλά. Εσείς κάνατε μόνο το εισιτήρια. Και είναι γεγονότα που τα γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης αυτού του τόπου.

Το κέρδος από την αποχώρηση του Ιωνικού Σάμου από την κατηγορία; Ότι σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργούνται άλλες τρείς – τέσσερις τοπικές ανδρικές ομάδες του βόλεϊ. Τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό. Τα παιδιά θα βρίσκονται μέσα στα γυμναστήρια και όχι μπροστά στα κομπιούτερ, όχι στις καφετέριες, όχι σε άλλους σκοτεινούς χώρους. Και αυτό το πέτυχε ο Ιωνικός Σάμου και όχι εσείς. Εσείς να προβάρετε το κοστούμι σας για την επόμενη απονομή.

Αλέξης Κομνηνός (08-03-2013, 18:34)

Σχετικά με την αποχώρηση του Ιωνικού από το πρωτάθλημα η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

«Το σωματείο μας στα πλαίσια της ισονομίας μεταξύ των ομάδων της Α2΄ του 2ου ομίλου που αγωνίζεται ο Ιωνικός Σάμου έχει στείλει έγγραφο στον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ με αρ. Πρωτ. 01/17.01.2013. Έν συνεχεία , την Τετάρτη 20/01/2013 ο πρόεδρός μας κύριος Μαυρίκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ κύριο Μαυρομάτη , καθώς και με τον Β΄ αντιπρόεδρο κύριο Ψαρουδάκη. Όμως μέχρι σήμερα που γράφεται το παρόν έγγραφο το σωματείο μας δεν έχει λάβει καμιά προφορική ούτε γραπτή απάντηση.
Η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν μερικές εβδομάδες των δύο προέδρων ότι η Ε.Ο.ΠΕ δεν έχει χρήματα. Παρ’ όλο αυτά , ο σύλλογός μας έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να εξασφαλίσει χρήματα για τα εισιτήρια και τα οδοιπορικά για το εκτός έδρας παιχνίδι του 2ου γύρου με τον ΕΡΜΗ ΠΑΤΡΑΣ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και με λύπη και θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα Βόλεϊ Ανδρών του Ιωνικού δεν θα ταξιδέψει στην πόλη της Πάτρας για να αγωνιστεί με την παραπάνω ομάδα.
Ειλικρινά , τα μέλη του Δ.Σ , οι παίκτες και οι πιστοί φίλαθλοι της Σάμου θλίβονται και αγανακτούν για άλλη μια φορά. Το Δ.Σ της Ε.Ο.ΠΕ καθώς και η πολιτεία ας αναλάβουν επιτέλους το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί.
Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ιωνικού Σάμου δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση».