Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αντιρατσιστικές -αντιφασιστικές δραστηριότητες


Συνέντευξη τύπου Πέμπτη 14 Μάρτη, 12.30 στην Αίθουσα ΔΣ του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84, Πειραιώς 100, 2ος.

ΘΕΜΑ: Συλλαλητήριο 30 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ για  ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νόμιμοι οι μετανάστες. Δράσεις στα σχολεία κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη

Παρουσίαση της «Έκκλησης για ιθαγένεια στα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς» που θα απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές μας επιστρέφει  πίσω ολοταχώς στο δίκαιο του αίματος. Είναι μια απαράδεκτη οπισθοδρόμηση.

Η Νέα Δημοκρατία προωθεί την αναθεώρηση του νόμου 3838/2010 προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου αποκλεισμού.

Είναι ώρα να τους σταματήσουμε!

Συμμετέχουν:

-Εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών

-Προκόπης Παπαστράτης, πανεπιστημιακός, παρουσίαση Έκκλησης για ιθαγένεια στα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς

-Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

-Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

-εκπρόσωπος Ένωση Για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

-εκπρόσωπος της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Επικοινωνία: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ 6932828964


2)ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 Στις  21 Μάρτη ημέρα  κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ, οργανώνουμε πανελλαδικά, εκδηλώσεις και ενημερωτικές δραστηριότητες μέσα σε όλα τα σχολεία, με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά-νόμιμοι οι μετανάστες», αξιοποιώντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που  στηρίζουν αυτές τις δράσεις.

Για να υπερασπίσουμε τους μαθητές μας που εξαιτίας της   απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε “λαθρομετανάστες” μόλις κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Για να βάλουμε φραγμό στην προσπάθεια των ναζί της Χρυσής Αυγής να στρατολογήσουν από τα σχολεία μας μαθητές στη δολοφονική τους συμμορία

 Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή πάει χέρι χέρι με τους αγώνες για να σώσουμε τα σχολεία μας από τις πολιτικές των μνημονίων που δημιουργούν τις συνθήκες για να “πιάνει τόπο” η φασιστική προπαγάνδα. Σχολεία διαλυμένα, χωρίς πόρους,  και με εκπαιδευτικούς είτε απολυμένους, είτε “τσακισμένους” από την αξιολόγηση.  Για να βάλουμε φρένο στη βιομηχανία διώξεων των εκπαιδευτικών.

            Η ΚΕΕΡΦΑ και το δίκτυο εκπαιδευτικών «η τάξη μας» καλεί κάθε εκπαιδευτικό  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, σε σύσκεψη για να οργανώσουμε την 21 Μάρτη σε όλα τα σχολεία.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, στις 6μμ,

Στην ΕΣΗΕΑ, (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος)


3) ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Επικοινωνία Τηλ.6932828964

Aθήνα 12/03/2013

ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΓΚΑΣΕΜΙ ΝΑΖΙΡ

Η σύλληψη του Γκασεμί  Ναζίρ, κάτοχου δελτίου πρόσφυγα για ανθρωπιστικούς λόγους και η παραπομπή του με κατηγορίες για παράνομη διακίνηση προσώπων( συγγενικών!) είναι πρόκληση. Με διαδικασίες εξπρές χωρίς μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν διακίνηση του φόρτωσαν κατηγορίες ανυπόστατες.

Ο Γκασεμί Ναζίρ αγωνίστηκε ως απεργός πείνας μαζί με άλλους δεκάδες πρόσφυγες για να υπάρξει ένα διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης των αιτούντων ασύλου. Πήρε μέρος σε πολλές Πανεργατικές απεργίες με το μπλόκ της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Από τότε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βελτιώνει την παροχή ασύλου αλλά η καταστρατήγηση έχει φτάσει σε παρανοϊκά επίπεδα με οικογένειες να έχουν πάρει άσυλο και οι σύζυγοι και τα παιδιά να παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για να ζήσουν μαζί με την οικογένεια τους. Ο Ναζίρ βοηθούσε συγγενείς του να έρθουν στην Ελλάδα.

H FRONTEX έχει άριστες επιδόσεις στην εξόντωση προσφύγων τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο με χιλιάδες νεκρούς, γυναίκες και παιδιά. Όσοι  πρόσφυγες περάσουν τα σύνορα έχουν πλέον την περιποίηση των βασανιστών της ΕΛΑΣ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης  αντί απόδοσης ασύλου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση του Γκασεμί Ναζίρ και να υπερασπίσουν το δικαίωμα στο άσυλο για κάθε κατατρεγμένο από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αφγανιστάν, τη Μ.Ανατολή, την Αφρική.