Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ας ανησυχήσουμε, δημιουργικά!


...λάβαμε και αναδημοσιεύουμε...

http://goneis-palfaliro.gr


Ας ανησυχήσουμε, δημιουργικά!

Μια παλιά ρήση λέει: «για να εξαπλωθεί το κακό, το μόνο που χρειάζεται είναι η απραξία των καλών ανθρώπων».

Τη Δευτέρα 28 Γενάρη, το «κακό» μπήκε πλέον «μέσα στο σπίτι μας» και προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί μας.  Γιατί ο 16χρονος μαθητής του 3ου  Λυκείου Π. Φαλήρου που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από φασιστική συμμορία, την ώρα που πήγαινε στο σχολειό του, θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Μέχρι τώρα κλείναμε τα μάτια όταν χτυπούσαν τους μετανάστες, ακόμα και δίπλα μας, εδώ στην ασφαλή, προνομιούχα γειτονιά μας…

Το συγκεκριμένο «κακό» όμως έχει όνομα.  Είναι ο φασισμός.

Όσο αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα, τόσο του δίνουμε χώρο να προχωρήσει και να δηλητηριάζει τις ζωές μας. Όσο φοβόμαστε να τον κατονομάσουμε, όσο μένουμε απαθείς, τόσο βρίσκει υπόγειους δρόμους και προσεγγίζει τα παιδιά μας, φορώντας τη μάσκα του πατριωτικού εθνικισμού, της μαγκιάς και της δύναμης, στο όνομα -δήθεν- του νόμου και της τάξης. Πίσω όμως από τη βιτρίνα αυτή, κρύβεται η μισαλλοδοξία,  η τυφλή βία και η μανία εξόντωσης του «άλλου». Κι αυτός ο άλλος ήταν χτες ο ξένος, σήμερα είναι ο μαθητής  κι αύριο θα είναι ο κάθε δημοκρατικός πολίτης που έχει αντίθετη άποψη, που ντύνεται ή συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν τους αρέσει ή απλώς δεν συντάσσεται μαζί τους.

Ήρθε η στιγμή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν δεν μπούμε εμείς οι γονείς εμπόδιο σε αυτή την επέλαση των βαρβάρων, δεν πρόκειται να σταματήσουν από μόνοι τους.

Σας καλούμε να γνωριστούμε, να «ανησυχήσουμε» μαζί, όσο είναι ακόμα καιρός, να συζητήσουμε ανοιχτά για το πρόβλημα αλλά και για όλα τα προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια η οικονομική κρίση.

Σας καλούμε να μετατρέψουμε την αγωνία μας σε συντροφικότητα, αλληλεγγύη  και δημιουργική αντίσταση, να μιλήσουμε γι’ αυτά που πραγματικά αξίζουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Την Κυριακή 31 Μάρτη στις 11:00 το πρωί βρισκόμαστε (ελάτε με τα παιδιά σας) στο πάρκο Ανδρομάχης & Παμφυλίας – Αμφιθέα

•  Κουκλοθέατρο από τους «Σαλτιμπάγκους» στις 12:00 και στη συνέχεια

•  Συλλογική κουζίνα (φέρνουμε φαγητό και τρώμε μαζί) καθώς και

•  Χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων (φέρνουμε βιβλία που έχουμε διαβάσει)

«Ανήσυχοι Γονείς» Π. Φαλήρου-Νέας Σμύρνης

Επικοινωνήστε μαζί μας στο mail:  anisixoigoneis@gmail.com