Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο Δένδιας μαζί με το Καμίνη στοχοποιούν τους εξαρτημένους και τους στέλνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αιόλου 47, 5ος, 2103232871, 6932828964

Αθήνα 8/3/2013



Ο Δένδιας μαζί με το Καμίνη στοχοποιούν τους εξαρτημένους και τους στέλνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης


Με την επιχείρηση σκούπα που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ την Τρίτη 5/3 «εκκαθαρίζοντας» το κέντρο της Αθήνας από ανθρώπους τοξικοεξαρτημένους και τη μεταφορά τους στο Γκουαντάναμο της Αμυγδαλέζας  ξεπέρασε κάθε όρια βάρβαρης αντιμετώπισης.

Είναι ναζιστικής  έμπνευσης η αντιμετώπιση της εκκαθάρισης του κέντρου από ανθρώπους που χρήζουν περίθαλψης και πρέπει να συντριβεί στη γέννηση της. Είναι συνέχεια της ίδιας ρατσιστικής αντιμετώπισης που έφτασε στην διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.

Η αντιμετώπιση Δένδια και ΕΛΑΣ δεν απέχουν παρά ελάχιστο από τις χιτλερικές θεωρίες ότι άνθρωποι ασθενείς, «μη παραγωγικοί» πρέπει να αποβάλλονται και να εξοντώνονται .

Στη περίοδο της κρίσης για την οποία υπεύθυνοι είναι οι κυρίαρχοι του συστήματος που διαχειρίζονται με τα Μνημόνια τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων με κριτήριο την διάσωση των κερδών των Τραπεζών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων δεν θα ανεχτούμε να μετατρέπονται ε αποδιοπομπαίους τράγους την μία μέρα οι μετανάστες, την άλλη οι τοξικοεξαρτημένοι και την Τρίτη ο κάθε φτωχοδιάβολος.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Γ. Καμίνη είναι τεράστιες καθώς οι πρωτοβουλίες συνεργασίας με τους πρυτάνεις , την περιφέρεια και την ΕΛΑΣ δεν έβαλαν διαχωριστικές γραμμές απέναντι στις λογικές του ρατσισμού και της στοχοποίησης των τοξικοεξαρτημένων.

Στην ίδια λογική εξυπηρέτησης των κερδών μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν την Αθήνα κέντρο για βρόμικες μπίζνες κερδοσκόπων κινείται το σχέδιο «ανάπλασης της πόλης» με πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Αντί για πρωτοβουλίες κοινωνικού χαραχτήρα για τους εξαρτημένους που εξαγγέλλονται για να μείνουν στα χαρτιά το μόνο που εισπράττουμε είναι αστυνομία παντού. Είναι η επίθεση σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και το κλείσιμο τους με συρματοπλέγματα, όπως τη Βίλλα Αμαλίας και οι εισβολές στα πανεπιστήμια όπςω στην ΑΣΟΕΕ.

Οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι σκουπίδια για τις χωματερές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην απελπισία τους έσπρωξε ο εφιάλτης της ανεργίας και στην εγκατάλειψη η κατάρρευση των δομών περίθαλψης με τις άγριες περικοπές πάνω από 60% και τις απολύσεις εργαζομένων.

Η πόλη της Αθήνας δεν θα ανακάμψει από τους ίδιους κύκλους των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου που με την ασύδοτη εκμετάλλευση, τον ανταγωνισμό, τη κερδοσκοπία πάνω στη Γή σκόρπισαν τη φτώχεια, την μαζική ανεργία, το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων κάνοντας τη πόλη χώρο αστέγων, φτωχών, εξαρτημένων χωρίς  περίθαλψη και μεταναστών κυνηγημένων μέχρι θανάτου από τη ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία όπως πρόσφατα έγινε με το Σενεγαλέζο μικροπωλητή Μπαμπακαρ Ντιάε στο Θησείο.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τα συνδικάτα, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, των εργαζόμενων στο χώρο της περίθαλψης των τοξικοεξαρτημένων , τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν την άθλια επιχείρηση καταστολής και εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας,