Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ανακοινώσεις της ΚΕΕΡΦΑ


- ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ



 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3, 5.30ΜΜ. ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ,ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ»-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Απόπειρα αυτοκτονίας Παλαιστίνιου πρόσφυγα, απεργού πείνας στο κολαστήριο του ΑΤ Δραπετσώνας

Ο 28χρονος Ιμπραχήμ Φράζ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας. Το «φάρμακο» που ανέφεραν συγκρατούμενοι του ότι του έδωσαν αστυνομικοί χθες ήταν  σαμπουάν. Γι αυτό άλλωστε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η συζήτηση μαζί του ήταν αποκαλυπτική για τις απάνθρωπες συνθήκες και τους συστηματικούς βασανισμούς και τους ξυλοδαρμούς μέσα στο ΑΤ Δραπετσώνας από αστυνομικούς κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 14/3.

Ο ίδιος είναι απελπισμένος από την κακομεταχείριση και την παρατεταμένη φυλάκιση.

«Δεν έχει νόημα η ζωή μου. Έφυγα από τη Γάζα για να ζήσω. Δεν θέλω βοήθεια από κανένα. Θα προσπαθήσω ξανά να αυτοκτονήσω. Πείτε το στους αστυνομικούς για να χαρούνε.»

Επέμενε πολύ για τις συνθήκες στο κρατητήριο όπου ο καθαρισμός του χώρου ήταν εντελώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα αφόρητη δυσοσμία.

Πρόκειται για εγκληματική αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ τόσο των κρατούμενων προσφύγων που την έκαναν ακόμη πιο βάρβαρη όταν αντιμετώπισαν με καταστολή την απεργία πείνας που ξεκίνησε την Πέμπτη 14/3. Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης η σε κρατητήρια των Αστυνομικών τμημάτων σε συνθήκες κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων, με κακομεταχείριση και βασανισμούς από αστυνομικά όργανα.

-Ζητάμε την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Ν.Δένδια και Α.Ρουπακιώτη για την διερεύνηση των συνθηκών κράτησης που έκαναν το βίο αβίωτο στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα και τον εξώθησαν στην αυτοκτονία.

Τι περιμένουν άραγε; Να έχουμε νεκρό μέσα στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας για να παρέμβουν;

-Ζητάμε την παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Διεθνούς Αμνηστίας, των κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Είναι ώρα να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ και τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Νομιμοποίηση των μεταναστών. Άσυλο στους πρόσφυγες.

 Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ με σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νόμιμοι οι μετανάστες.»

Για την ΚΕΕΡΦΑ, τα μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού:

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964, Ραμπάπ Χασάν, Αιγυπτιακή Κοινότητα, 6994048002, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 6955295322






2) ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Καλλιθέας-Μοσχάτου



Αθήνα 25/03/2013


ΕΛΑΣ-ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Η αστυνομία του Δένδια, για ακόμη μία φορά, έκανε πλάτες σε είκοσι τραμπούκους της Χρυσής Αυγής που μαζεύτηκαν για να προκαλέσουν την Αριστερά, τον κόσμο που παλεύει και απεργεί ενάντια στα μνημόνια, τους αντιφασίστες της γειτονιάς της Καλλιθέας. Με την δικαιολογία της πραγματοποίησης της μαθητικής παρέλασης, οι μπάτσοι σχημάτισαν κλοιό μπροστά από το πανό της ΚΕΕΡΦΑ, εμποδίζοντας έτσι τον κόσμο να διαδηλώσει απομονώνοντάς τον. Από την άλλη πλευρά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλώνιζαν στην πλατεία Δαβάκη.

            Κάποια στιγμή και αφού τελείωσε η μαθητική παρέλαση, το μπλοκ των διαδηλωτών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και έτσι ξεκίνησε η διαδήλωση. Η αστυνομία αντί να αποκόψει τους νεοναζί, τους άφησε να περπατάνε παράλληλα του κόσμου που διαδήλωνε, με αποτέλεσμα προπηλακισμοί, βρισιές, εκσφενδονισμός αντικειμένων και σεξιστικές επιθέσεις στις συντρόφισσες να αποτελούν μερικές από τις επιθέσεις των νεοναζί, είτε στο κόσμο του μπλοκ που διαδήλωνε, είτε στο κόσμο που παρακολουθούσε τα γεγονότα και έδειχνε την αντίθεσή του στις επιθέσεις των χρυσαυγιτών, οι οποίες γινόταν υπό την ανοχή της αστυνομίας. Αποκορύφωμα η κοινή επίθεση των μπάτσων μαζί με τους χρυσαυγίτες, όπου έσκισαν το πανό και επιτέθηκαν στον κόσμο που διαδήλωνε με κλοτσιές και μπουνιές. Έτσι ξανάγινε εμφανής η αγαστή συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή.

            Στόχος της σημερινής παρουσίας των φασιστών δεν ήταν απλά να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, αλλά να φοβίσουν και να εμποδίσουν την αντιρατσιστική παρέμβαση των μελών της ΚΕΕΡΦΑ που μοίραζαν υλικό και συζητούσαν με τους μαθητές και τον κόσμο της Καλλιθέας για την ιθαγένεια και την μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 του Μάρτη στην Ομόνοια.

            Τους απαντάμε ότι αυτή η συνεργασία, δεν θα προχωρήσει ούτε στην γειτονιά της Καλλιθέας ούτε πουθενά! Αν νομίζει ο Σαμαράς και η τρικομματική του συγκυβέρνηση ότι το πάγωμα του δικαιώματος της ιθαγένειας στα παιδιά που ζούνε και πηγαίνουν σχολείο στην Ελλάδα και οι επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα αποπροσανατολίσουν και θα διασπάσουν τους μαθητές, τη νεολαία και τους  εργάτες που παλεύουν ενάντια στα σκάνδαλα των μνημονίων σαν αυτά σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι γελασμένος.

            Η απάντηση δόθηκε μέσα στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς στις 21 Μάρτη, με αντιρατσιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές. Δόθηκε επίσης και στις μαθητικές παρελάσεις, όπου ο κόσμος κατέβηκε για να διαδηλώσει ενάντια στην κρίση, στα μνημόνια και στους νεοναζί.   Καλούμε τον κόσμο της Καλλιθέας, τα εργατικά σωματεία της γειτονιάς, τους μαθητές, τη νεολαία, τις συλλογικότητες και την Αριστερά, να οργανώσουν την αντιρατσιστική διαδήλωση στις 30 Μάρτη στην Ομόνοια, καθώς και να δώσουνε δυναμικό παρών.

            Όλοι στο συλλαλητήριο, το Σάββατο στις 30 Μάρτη, στις 2μμ.Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νόμιμοι όλοι οι μετανάστες!







3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Αθήνα 25/03/2013

ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΕΝΩΝ ΣΥΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ Ν.ΚΟΣΜΟ


Η κηδεία της πενταμελούς οικογένειας, μητέρας, πατέρα και των  τριών παιδιών τους μαζί με άλλο ένα παιδία από τη Συρία θα γίνει αύριο στο Ν.Κόσμο στην οδό Γαλαξία 9, στις 7.30μμ.
Πρόκειται για πρόσφυγες ΑΠΌ ΤΗ Συρία  που έχασαν τη ζωή τους στα ανοιχτά της Λέσβου όταν η απόπειρα τους να βρουν άσυλο στην Ελλάδα κατέληξε στο τραγικό τους πνιγμό. Τα δρακόντεια μέτρα της FRONTEX κατά των προσφύγων, η συνεργασία της Ελληνικής με την Τουρκική Αστυνομία έχουν σημάνει ένα κυνηγητό μέχρι θανάτου στα σύνορα με θύματα κατατρεγμένους πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά.
Όσοι ξεφεύγουν από τα δολοφονικά χτυπήματα του δικτατορικού καθεστώτος του Ασσαντ έχουν να αντιμετωπίσουν την απάνθρωπη μεταχείριση, το ρατσισμό και την καταδίωξη από την τουρκική και την ελληνική κυβέρνηση που πρόσφατα προχώρησαν σε συνεργασία μετά την επίσκεψη σαμαρά στη Τουρκία με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση των επιθέσεων.
Στην Ελλάδα, εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκονται φυλακισμένοι μαζί με χιλιάδας άλλους μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες χώρες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα με πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους .

Επικοινωνία με: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 6978539999, ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964