Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ανακοινώσεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com



1)Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξ. Ελλήνων:

Τις συνεργασίες με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της Δεξιάς τις πληρώνει ακριβά ο λαός

Σημαντικό βήμα προς μια πρόταση κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης στα όρια που επιβάλλουν το κεφάλαιο, οι τράπεζες και η ΕΕ αποτελεί η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων για μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου.

Τέτοιες πρωτοβουλίες πολιτικής συνάντησης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργοδοσίας είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια υποβαθμίζει το λαϊκό και εργατικό κίνημα σε ρόλο θεατή των εξελίξεων και στρέφεται σε κοινοβουλευτικού τύπου λύσεις που αθροίζουν ποσοστά χωρίς αρχές και από την άλλη επιμένει δογματικά σε λύσεις εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ που αποτελούν όμως μέρος του προβλήματος της κρίσης, των Μνημονίων και της χρεοκοπίας.

Τη στιγμή που καταρρέουν οι μύθοι για τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την αθωώνει μαζί με το Γιουρογκρούπ και τους μηχανισμούς της ευρωζώνης, αλλά προχωράει και σε πολιτικές συνεργασίες με τα κόμματα της Δεξιάς και του συστήματος. Ξεχνάνε κάποιοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσα δείχνει η Ιστορία, αλλά και η εμπειρία τους, πόσο ακριβά πλήρωσε ο λαός, αλλά και η Αριστερά, τέτοιες επιλογές στο παρελθόν ―και το πρόσφατο όπως το 1989-90 με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Όσο για την ανακοίνωση του ΚΚΕ που μπλέκει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι ανάξια σχολιασμού. Δείχνει το αδιέξοδο μιας ηγεσίας που δεν επικοινωνεί με την ανάγκη που εκφράζει ο κόσμος του αγώνα να δει τις δυνάμεις της μαχόμενης και κομμουνιστικής Αριστεράς να δρουν από κοινού με στόχο την ανατροπή της πολιτικής και των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική διέξοδο από την κρίση και μια νέα σοσιαλιστική προσπάθεια.

  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

www.antarsya.gr



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

23/3/2013

2)Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Iωαννίνων για τις απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ

Ήταν κοινό μυστικό ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ τα μαντάτα δε θα ήταν καλά τόσο για τους κτηνοτρόφους, όσο και για τους εργαζόμενους της εταιρίας. Και φαίνεται ότι η περίοδος ανοχής πέρασε για τους καινούριους ιδιοκτήτες της εταιρίας. Οι απολύσεις ξεκίνησαν και μάλιστα χωρίς καμία δικαιολογία. Δύο εργαζόμενοι απολύθηκαν σήμερα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση. Μάλιστα πρόκειται για εργαζόμενους με πολλά χρόνια στην εταιρία. Απολύσεις που παίρνουν και εκδικητικό χαρακτήρα καθώς τουλάχιστον μία από αυτές είναι συγγενής ενός από τους πρωτοπόρους κτηνοτρόφους αγωνιστές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Μετά τη μη καταβολή της εκκαθάρισης προς τους κτηνοτρόφους φαίνεται ότι τώρα οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρίας προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέσω της μείωσης του προσωπικού. Μια εταιρία που χτίστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων, ξεπουλήθηκε από το κράτος, σε εξευτελιστική τιμή στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το οποίο τώρα έρχεται με εκδικητικό τρόπο να δείξει την πυγμή του απέναντι σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια κρατάνε την επιχείρηση αυτή.

Είναι κοινό μυστικό ότι από τότε που ανέλαβαν οι καινούριοι ιδιοκτήτες η τρομοκρατία έχει αυξηθεί στους εργαζόμενους της εταιρίας. Η απαγόρευση της εισόδου σε συνδικαλιστές και σωματεία, η απειλή των απολύσεων, ή της μη ανανέωσης σύμβασης, συνολικά η αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί είναι διάχυτη στους χώρους του εργοστασίου. Χαρακτηριστική ήταν και η άρνηση του προέδρου της εταιρίας να συναντήσει μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τις απολύσεις.

Δίπλα σε όλα αυτά πρέπει να απολογηθούν όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα μίλαγαν για ανάπτυξη και επενδύσεις από το εξωτερικό. Αυτές είναι οι επενδύσεις τους. Σημαίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, μείωση της τιμής του γάλακτος για τους παραγωγούς. Αυτό είναι το μέλλον όπως το φαντασιώνονται όλοι όσοι μιλούν για τις επενδύσεις που έρχονται από το εξωτερικό, και εννοούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Απέναντι σε αυτά ο κοινός αγώνας των εργαζομένων στην εταιρία μαζί με τους κτηνοτρόφους είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση στα σχέδιά τους.

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις τώρα.
Να πληρωθούν οι παραγωγοί με το καθεστώς που ίσχυε πριν την ιδιωτικοποίηση.
Επανακρατικοποίηση του εργοστασίου χωρίς καμία αποζημίωση στους ξένους και ντόπιους ιδιοκτήτες. Παραχώρησή του στους νόμιμους ιδιοκτήτες που δεν είναι άλλοι από τους παραγωγούς.
Έλεγχο της λειτουργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς. Η λειτουργία του να μην έχει σα βάση το κέρδος της επιχείρησης.
Αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος στους παραγωγούς. Μείωση της τιμής του στους καταναλωτές.
Μονιμοποίηση των εργαζομένων. Κανένας όμηρος των διαρκώς ανανεούμενων συμβάσεων.
Μισθοί με αξιοπρέπεια.




3)Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής :

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός χέρι – χέρι με τους ναζιστές!

Ο κατήφορος του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει τέλος. Στις 21 Μαρτίου, την ώρα που  σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έδιναν τη μάχη για να αναδείξουν το νόημα της ημέρας, ως Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Φυλετικών διακρίσεων και του Ρατσισμού, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στην Ελ. Χρυσός, συναντιόντουσαν με βουλευτές της φασιστικής – νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, από την οποία έλαβαν την αμέριστη στήριξη της, καθώς και τη συμφωνία της στην εξόρυξη χρυσού!

Την ίδια στιγμή που η Βόρεια Χαλκιδική ζει ένα πρωτοφανές όργιο κρατικής καταστολής, με δεκάδες συμπολίτες μας να σύρονται στην ασφάλεια, με τα ΜΑΤ να λειτουργούν ως στρατός κατοχής, με δακρυγόνα μέσα σε σπίτια και σχολεία, οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές μετά από τα χειροκροτήματα στον Άδωνη Γεωργιάδη και τον κυβερνητικό συφερτό, ρίχνονται στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Εκεί οδηγεί η πλήρης ταύτιση τους με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της πολυεθνικής Eldorado.

Για μια ακόμα φορά γίνεται φανερό ότι ο δρόμος της υποταγής στα αφεντικά οδηγεί στην εξαχρείωση, στον κοινωνικό αυτοματισμό – κανιβαλισμό, στη διάσπαση του εργαζόμενου λαού και τελικά στο φασισμό. Καλούμε τους εργαζόμενους στην εταιρεία να αναλογιστούν που τους οδηγούν οι ηγεσίες τους , να αγωνιστούν για την ανατροπή τους και να συνταχθούν με τους φίλους, τους συγγενείς, τους συγχωριανούς και τα ταξικά τους αδέλφια που αγωνίζονται για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία τους.

Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να δώσει για μια ακόμα φορά βροντερό παρών ενάντια στα σχέδια των χρυσοθύρων και την κρατική τρομοκρατία, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στις 12:00 στη Μεγάλη Παναγία.

Εμπρός αδέλφια εμπρός ! Να νικήσει ο λαός !