Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ καταγγέλλει τους ξυλοδαρμούς γιατρών και νοσηλευτών από συνοδούς ασθενών κατά τη διάρκεια της χτεσινής (11/3/2013) γενικής εφημερίας. Τέτοιοι προπηλακισμοί είναι πλέον συνεχείς, ενώ οι γενικότερες συνθήκες λειτουργίας και εφημερίας του νοσοκομείου έχουν γίνει αφόρητες για ασθενείς και προσωπικό. Μόνο κατά τη χτεσινή εφημερία είχαμε 1020 προσελεύσεις ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων και 215 εισαγωγές.

 Το σωματείο εργαζομένων έχει έγκαιρα προειδοποιήσει ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιο φόρτο εφημερίας και προσέλευσης ασθενών και ότι η κατάσταση σύντομα θα φτάσει στα άκρα. Γιʼ αυτό ζητούσαμε και ζητάμε άμεση απόφαση της πολιτείας για συνεφημέρευση του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλο ή άλλα νοσοκομεία.

Παρά τις αποφάσεις δεκάδων γενικών συνελεύσεων, τις κινητοποιήσεις μας, τις μηνυτήριες αναφορές και τις εισαγγελικές κλήσεις η διοίκηση, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η δικαιοσύνη κωφεύουν.

Και όχι μόνο αυτό: προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους γιατρούς και τους εργαζόμενους υγειονομικούς, να στρέψουν την οργή των ασθενών για τα χάλια της δημόσιας υγείας απέναντι στους λειτουργούς της.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο το δούλεμα!
Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι εκεί που δεν παίρνει.


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ πραγματοποιούμε έκτακτη γενική συνέλευση όλου του προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, τεχνικών, εργαστηριακών, διοικητικών) για να αποφασίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τα άλλα νοσοκομεία και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας.

Χαϊδάρι, 12/3/2013