Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Φωτογραφίες από βασανισμό κρατουμένου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου μετά την εξέγερση και τη καταστολή της.




ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Αθήνα 11/3/2013
Φωτογραφίες από βασανισμό κρατουμένου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου μετά την εξέγερση και τη καταστολή της.


Ο Κενουάρ Μοχάμεντ, 21 ετών πρόσφυγας από την Συρία, κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ την βάρβαρη μεταχείριση και το βασανισμό του μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων της Κορίνθου.
Την Κυριακή 10/3 στις 6μμ-7μμ αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους κρατούμενους. Αναφέρουν ως αιτία  κάτι αρκετά περίεργο: ότι δικαιούνται ένα ποσό ως πρόσφυγες(16 ευρώ) με το οποίο τους δίνονταν από αστυνομικούς  κάρτες τηλεφώνου και τσιγάρα. Η αντιπαράθεση ξέσπασε όπως ενημέρωσε ο Κ.Μ. όταν οι αστυνομικοί δεν τους έφεραν κάρτες και τσιγάρα.
Υπήρξε ξυλοδαρμός κρατουμένων από αστυνομικούς και μετά μία επέμβαση από τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να τους ξαναβάλουν στα κελιά. Εκεί τους χτυπούσαν ξανά και ξανά. Ο Κ.Μ. κατέγραφε με κινητό την επίθεση και έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να τον πάνε στο κελί του όπου τον χτυπούσαν ασταμάτητα σε όλο του το σώμα. Ο ίδιος έχει αναπνευστικό πρόβλημα και βρέθηκε στο έδαφος να αναπνέει με δυσκολία. Του απέσπασαν και του κατέστρεψαν το κινητό.
Οι φωτογραφίες μαρτυράνε το βασανισμό του και καταγράφουν την εγκληματική δράση των ανθρωποφυλάκων του Δένδια. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας έχει καλύψει επανειλημμένα τις μεθόδους βασανισμών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το καθεστώς καταστολής των προσφύγων είναι ο κανόνας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια τα οποία η κυβέρνηση εμφανίζει ως χώρους φιλοξενίας. Η κάλυψη της ΕΕ σε μια πολιτική καταπάτησης του δικαιώματος στο άσυλο ακόμη και για τους Σύρους , όπου παρέχεται ειδικό καθεστώς είναι σκανδαλώδης.
Απαιτούμε την τιμωρία των βασανιστών αστυνομικών. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
Να χορηγηθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες και όχι να κρατούνται επ΄ αόριστον σε φυλακές για να υλοποιείται μια ρατσιστική ατζέντα αποπροσανατολισμού του κόσμου από τον υπεύθυνο για την κρίση, την ανεργία και την φτώχεια.


Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964