Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση έξω από το ΔΟΛ την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στις 5μμ‏





Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΔΟΛ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απολύσεων. Προπομπός του, η εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελαρίου στην Αθήνα (η Γ. Σακελαρίου ήταν στις πρόσφατες εκλογές υποψήφια βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και της Στέλλας Μαλθακού στη Θεσσαλονίκη. Οι αντιδράσεις της εργοδοσίας στις κινητοποιήσεις των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, με δικαστήρια, απειλές διευθυντικών στελεχών, κλούβες των ΜΑΤ, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μείγμα θράσους και πανικού, τόσο της εργοδοσίας, όσο και της συγκυβέρνησης που πορεύεται και συνεργάζεται αρμονικά με τρόικα και εργοδότες.
 Κάθε χτύπημα στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, εκτός από τις άμεσες εργασιακές συνέπειες, στοχεύει στην ενίσχυση του κλίματος λογοκρισίας, μνημονιακής προπαγάνδας και συκοφάντησης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
 Καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το ΔΟΛ, που οργανώνει η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ & Απολυμένοι - άνεργοι από τον ΔΟΛ, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 στις 5μμ.
  Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της,  η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ: «Ο ανυποχώρητος αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΔΟΛ αλλά και η εκδηλωθείσα  και διαρκώς διευρυνόμενη αλληλεγγύη ακόμη και από φορείς και σωματεία εκτός του κλάδου, παίρνει ανεξέλεγκτες -για τους διοικούντες-διαστάσεις ,ενόψει μάλιστα υλοποίησης επιχειρηματικών αναδιαρθρώσεων και του προαναγγελθέντος νέου κύματος  μαζικών εκκαθαρίσεων των εργαζομένων στον Όμιλο.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα ,εκτός των άλλων η μείωση του λειτουργικού κόστους, με τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων ,αποτελεί ένα από τα ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά του Ομίλου ,έναντι επενδυτών κάθε είδους ενδεχόμενων εξαγορών, επιδοτήσεων ,έναντι τραπεζών για αναχρηματοδότηση δανείων κ.λ.π.
 Η νέα πρόσληψη του Β.Μαρτιγόπουλου (πρώην διευθ. συμβούλου COSMOTE),προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει και έρχεται να προστεθεί σε μια ελίτ διευθυντικών στελεχών του Ομίλου -ακόμα και συνταξιούχων- που συντηρείται πλουσιοπάροχα με αμοιβές και παροχές δυσανάλογες της επίσημης οικονομικής κατάστασης του Ομίλου.
 
Ο χάρτης των επιχειρήσεων στα ΜΜΕ ανασυντίθεται σε συνθήκες ακραίου ανταγωνισμού μονοπωλιακής κυριαρχίας της ενημέρωσης. Σ' αυτό τον ανασχεδιασμό οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμο υλικό. Ποιος είπε ότι στην κρίση δεν υπάρχουν μπίζνες με τεράστια περιθώρια κέρδους, ιδιαίτερα όταν στην αγορά υπάρχει διαθέσιμο πλεόνασμα φτηνής εργατικής δύναμης, για να στηριχτεί η «ανάπτυξη» του κεφαλαίου και η επιχειρηματικότητα ,με ότι αυτό συνεπάγεται με πολιτικούς και κοινωνικούς όρους στο νευραλγικό τομέα της ενημέρωσης.
 
Η οργή ξεχειλίζει.
Ο αγώνας όλων των εργαζομένων έχει να κάνει πλέον με την επιβίωση.
Δεν είμαστε επαίτες και δεν αποδεχόμαστε ούτε τον οίκτο ,ούτε «ελεημοσύνη».
Η εταιρική «κοινωνική ευαισθησία» μπορεί εξάλλου απρόσκοπτα να συνεχισθεί μέσα από τις διαχρονικές χορηγίες ,προς ευαγή ιδρύματα και όχι μόνο. Αυτό όμως εμάς δεν μας αφορά ,ούτε την κοινωνία που απαιτεί αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση και όχι αναπαραγωγή δελτίων ειδήσεων της τρόικα και των πολιτικών εκφραστών της.
 Κατά τα λοιπά ο δικός μας αγώνας, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία, συνεχίζεται..σαν εφιάλτης για όλους αυτούς που ονειρεύονται «ανάπτυξη» και κέρδη με ενέχυρο τις ζωές μας.

Όσες διμοιρίες ΜΑΤ κι αν κληθούν δεν μας τρομοκρατούν».

  

 Ζητάμε  την άμεση ανάκληση των απολύσεων και  το σταμάτημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται με παράνομες, καταχρηστικές και αυθαίρετες απολύσεις και διώξεις  συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

 
http://antarsya.gr/node/1146