Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση ζει το βουλγαρικό της εφιάλτη

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
www.antarsya.gr



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

21/2/2013

Η κυβέρνηση ζει το βουλγαρικό της εφιάλτη



Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν ήταν καμιά «σοσιαλιστική», ούτε καν
«κεντροαριστερή». Ήταν μια ακροδεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής έναν
πρωθυπουργό  που διαπρέπει ως ακροδεξιός, με απειλές κατά του Τύπου, με ξενοφοβικές δηλώσεις και ρατσιστικούς νόμους, ακόμα και για συνεργασία με τη μαφία.

Ήταν μια κυβέρνηση κόμματος αδελφού με τη ΝΔ και με πάρα πολλές
ομοιότητες με την ελληνική τρικομματική χούντα. Και όμως, παραιτήθηκε
υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων που προκλήθηκαν από τη νέα
αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη βίαιη καταστολή που υπέστησαν οι
διαδηλωτές από την αστυνομία.


Στην Ελλάδα, δύο βουλευτές-μέλη της επιτροπής για τη διαβόητη λίστα
Λαγκάρντ κατηγορήθηκαν την Τρίτη ότι συγγενικά τους πρόσωπα είναι στην
υπό διερεύνηση λίστα.  Φυσικά, δεν παραιτήθηκαν.


Ένας αρχηγός κόμματος κατηγορείται ότι έκανε τα «στραβά μάτια» ενώ
κορυφαίος υπουργός του που έβαλε τη χώρα στο κολαστήρι της τρόικας
«πείραζε» τους καταλόγους για να κρυφτούν όσοι δεν πρέπει να φανούν.
Δεν παραιτείται.


Ένα επιχειρηματικό τραστ που έχει επιβάλλει το δικό του φέουδο στη
Χαλκιδική και διαθέτει εφημερίδες, κανάλια και ραδιοσταθμούς, απαγάγει
δια της αστυνομίας κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην
«επένδυση» και τους παίρνει DNA παράνομα και το ίδιο βράδυ, τα κανάλια του
αποσιωπούν το γεγονός και λασπώνουν τους κατοίκους που αγωνίζονται.
Βασικός του «τυφεκιοφόρος» στην περιοχή, είναι νυν δήμαρχος-πρώην υπουργός που
έμεινε στην ιστορία για το νόμο που χάρισε την περιοχή σε επιχειρηματικά συμφέρονται. Φυσικά, κανείς δεν παραιτείται.


Σύμβουλος του πρωθυπουργού, καραμπινάτα ακροδεξιός απειλεί ανοιχτά
πολίτες και πολιτικούς σχηματισμούς δημόσια, θυμίζοντας μέρες του ’49.
Κανείς δεν παραιτείται.
Ασφαλίτες τη στήνουν σε νεολαίους έξω από γραφεία πολιτικής οργάνωσης,
πριν από απεργιακή πορεία και τους συλλαμβάνουν χωρίς καμία
δικαιολογία. Εννοείται ότι κανείς δεν παραιτείται.


Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πιάσει ο δημοκρατικός πόνος την
τρικομματική χούντα για τις «δημοκρατικές ελευθερίες» και ξιφουλκήσει
λέγοντας «δεν θα γίνουμε Βουλγαρία» ας το ξανασκεφτεί, γιατί και αυτό
της το επιχείρημα καταρρίφθηκε.
Το «θα γίνουμε Βουλγαρία» θα μετατραπεί σε εφιάλτη τους.

Θα ανατραπούν και εδώ με παλλαϊκό-πανεργατικό ξεσηκωμό, από το δρόμο που είναι δύσκολος, αλλά ανατρεπτικός και απελευθερωτικός, με οργανωμένες και διαρκείς κινητοποιήσεις κόντρα σε γραφειοκρατίες αλλά και τον κυβερνητικό στρατό που το ξέρει ήδη ότι το ψέμα και η τρομοκράτηση του λαού έχουν κοντά ποδάρια.

Δεν φοβόμαστε, δεν πάμε πουθενά. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε!





2) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής για τη φασιστική επίθεση στην Παλαιά Φώκαια

Οι φασίστες θα ρθούνε και για σένα!

Όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: «Αυτή την φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητο του, εργατικά τραγούδια.»

Θεωρούμε ότι η επίθεση στον Δ. Ζαμπέλη δεν ήταν τυχαία. Το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγή στοχοποιεί και επιτίθεται σε όλους όσοι έχουν δηλώσει σαφώς την αναγκαιότητα απομόνωσης των φασιστών από την κοινωνία, σ’ όσους αντιπαλεύουν το σύστημα ως ενεργά μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, που ουδέποτε ταυτίστηκαν με την εργοδοσία.

Οι φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν την βρόμικη δουλειά του συστήματος σπέρνοντας το φόβο. Επιτίθενται σε όποιον αντιστέκεται απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος προκειμένου να εδραιώσουν την δουλεία και την υποταγή.

Πριν κάποιους μήνες στην Ανάβυσσο πέταξαν από την σκάλα μαύρο εργαζόμενο που καθάριζε τα τζάμια τράπεζας στην Ανάβυσσο για ένα κομμάτι ψωμί, μέρα μεσημέρι και παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών. Είναι προφανές ότι για αυτούς δεν είναι εχθρός το τραπεζικό σύστημα που ρουφά το αίμα σε κάθε δανειολήπτη. Εχθρός είναι ο εργαζόμενος, ο πεινασμένος, ο κατατρεγμένος, όποιος σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται.

Τασσόμαστε στο πλευρό του Δ. Ζαμπέλη καθώς και σε κάθε άλλου που δέχεται φασιστική επίθεση.

Ο δικός μας δρόμος είναι ολοκάθαρος: Αγώνας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα τους. Ενάντια στην τρόικα, την ΕΕ και τις απολύσεις που επιβάλλουν. Ενάντια στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο για τον κοινωνικό κανιβαλισμό τους σε βάρος των εργαζομένων. Ενάντια στο κράτος, την κρατική καταστολή και τον φασισμό των ελεγχόμενων ΜΜΕ.

Γνωρίζουμε- και το ζούμε- ότι μπροστά μας θα βρούμε τα κατακάθια του συστήματος, τους φασίστες. Το παράνομο κράτος, να συμπληρώνει ύπουλα, αδίσταχτα, βρώμικα, το κράτος του κεφαλαίου, της αδικίας, των υπηρετών της ΕΕ και των δανειστών. Έτσι γινόταν πάντα…

Η κατοχή είχε τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών. Η χούντα είχε τους ασφαλίτες, άθλια καρφιά νέων παιδιών και θρασύδειλα όργανα της ασφάλειας. Η τροϊκανή εποχή έχει τους χρυσαυγίτες φασίστες. Να τους χαίρετε ο Δένδιας, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, οι μεγαλο-εργολάβοι,όσοι επενδύουν στην κοινωνική και περιβαλλοντική συμφορά. Αλλά και να θυμούνται: Τους είναι χρήσιμοι τώρα διότι τους βοηθούν στη βρώμικη δουλειά τους ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται. Αλλά, ναι, θα τους πνίξουμε μαζί τους, όπως τους πρέπει.

Μη το ξεχνάς:

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους Καθολικούς, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί ήμουν προτεστάντης.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να διαμαρτυρηθεί...»

Να είσαι σίγουρος ότι οι φασίστες θα ‘ρθουν και για σένα αν δεν αντισταθείς. Κι αν ακόμα νομίζεις ότι δεν θα έρθουν γιατί η αδιαφορία σου σε έκανε να τους ανεχτείς, έχουν ήδη έρθει για να εδραιώσουν την σκλαβιά των παιδιών σου σ’ ένα σύστημα που θα τα κατασπαράξει.




3)Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλει την κυβερνητική τρομοκρατία και καλεί στην κινητοποίηση του λαού της Χαλκιδικής την Κυριακή 24/2

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής από την κυβέρνηση και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Η επιβολή αστυνομοκρατίας με τις μαζικές  προσαγωγές και η προσπάθεια κατασκευής ενόχων σε συντονισμό  με την αισχρή προπαγάνδα των ΜΜΕ, έχει σκοπό να στείλει το μήνυμα στους Χαλκιδικιώτες, αλλά και σε όλο το λαό πως όποιος αγωνίζεται είναι ένοχος. Όμως, ο  λαός  της Χαλκιδικής θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να του επιβάλλουν. Ο μακρόχρονος αγώνας του δείχνει πως δεν μπορεί εύκολα να τρομοκρατηθεί. Η κυβέρνηση των μνημονίων και των επιστρατεύσεων, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους για να επιβάλει την πολιτική της εξαθλίωσης. Οι μόνοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εκρηκτικής κατάστασης,  που έχει διαμορφωθεί στη Χαλκιδική είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα βουνά της Χαλκιδικής στο κεφάλαιο, αυτοί που έδωσαν έγκριση σε ένα καταστροφικό έργο, αυτοί που εγκατέστησαν ιδιωτικούς στρατούς στα βουνά της και τρομοκρατούν τους κατοίκους, αυτοί που τάζουν ελάχιστες θέσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας για να καταστρέψουν χιλιάδες άλλες.

Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να εντείνει τον αγώνα του μέχρι να ακυρωθεί το έργο και να αποκατασταθούν οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει ενεργά σʼ αυτόν τον αγώνα. Κάθε βουνό, κάθε πόλη και χωριό, κάθε σπίτι πρέπει να γίνει οχυρό στην μάχη ενάντια στα μεταλλεία και την καταστροφή της Χαλκιδικής. Κάθε βουνό, κάθε πόλη και χωριό, κάθε σπίτι κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει οχυρό στην μάχη ενάντια στα μνημόνια, την εξαθλίωση και την καταστολή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Κυριακή 24 Φλεβάρη στις 11πμ στη Μ. Παναγία (προσυγκέντρωση 10πμ στην Ιερισσό). Τα λεωφορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, ανοιχτά σʼ όλο τον κόσμο που θέλει να διαδηλώσει ενάντια στους χρησοθήρες και την κυβέρνηση που τους προστατεύει, θα ξεκινήσουν στις 8πμ από την Καμάρα. Τηλέφωνα επικοινωνίας για κλείσιμο θέσεων είναι τα 6947165370 και 6973044674.



4)Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας για την τραμπούκικη έφοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό παντοπωλείο της Πύλης Πολιτισμού

Για ακόμη μια φορά, η απόπειρα της τοπικής νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» να τρομοκρατήσει τους πολίτες του Ναυπλίου έπεσε στο κενό. Αυτή τη φορά, οι ντόπιοι φασίστες επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του πολιτιστικού συλλόγου «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο με το αιτιολογικό ότι βοηθούν άπορες οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών κατοίκων της περιοχής.

Με τις γνωστές τραμπούκικες μεθόδους προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν με ρόπαλα και κράνη τους συντελεστές του συλλόγου χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η ανταπόκριση των αλληλέγγυων ήταν άμεση και δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο και απώθησαν τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών.

Σε μια ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού, η επίσημη καταδίκη της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς αγώνες, σε συνδυασμό με την τραμπούκικη επίθεση σε απεργό του ΠΑΜΕ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου, έρχεται να φανερώσει την προβοκατόρικη και απεργοσπαστική δράση της απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει τα σχέδια εξόντωσης του ελληνικού λαού από τα μέτρα της ξεπουλημένης μνημονιακής συγκυβέρνησης, προβοκάροντας και καταστέλλοντας τους κοινωνικούς αγώνες και τις δομές αλληλεγγύης που στήνονται για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός του λαού, των εργαζομένων, και όποιου τολμάει να σηκώνει κεφάλι, να αντιστέκεται, και να οργανώνεται σε χώρους δουλειάς και δομές αλληλεγγύης απέναντι στον αυταρχισμό και την εξαθλίωση της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας, καλεί τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς, και τις συλλογικότητες της περιοχής να καθαρίσουν τις γειτονιές από τους φασίστες και να απομονώσουν το φασιστικό μόρφωμα από τις βρόμικες προθέσεις του να διχάσει το λαό και να καταργήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα.