Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής από την κυβέρνηση και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. H κυβέρνηση προσπαθεί τρομοκρατώντας τον κόσμο να κλείσει το ένα μέτωπο για να ανοίξει καινούριο μέτωπο μέσω του Πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχέθηκε επίσης ότι μέσα σε 10 μέρες θα έχει εκδοθεί η οριστική αδειοδότηση του έργου χρυσού του Περάματος στη Θράκη καθησυχάζοντας τους ξένους επενδυτές, μετά από τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις στις Σκουριές.
Η επιβολή αστυνομοκρατίας με τις μαζικές προσαγωγές και η προσπάθεια κατασκευής ενόχων σε συντονισμό  με την αισχρή προπαγάνδα των ΜΜΕ, έχει σκοπό να στείλει το μήνυμα στους Χαλκιδικιώτες, στους Θρακιώτες που σύντομα θα μπουν στον χώρο των κινητοποιήσεων αλλά και σε όλο το λαό πως όποιος αγωνίζεται είναι ένοχος. Όμως, ο  λαός  θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να του επιβάλλουν. Ο μακρόχρονος αγώνας του δείχνει πως δεν μπορεί εύκολα να τρομοκρατηθεί. Η κυβέρνηση των μνημονίων και των επιστρατεύσεων, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους για να επιβάλει την πολιτική της εξαθλίωσης.
Οι μόνοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εκρηκτικής κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί στη Χαλκιδική είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα βουνά της Χαλκιδικής στο κεφάλαιο, αυτοί που έδωσαν έγκριση σε ένα καταστροφικό έργο, αυτοί που εγκατέστησαν ιδιωτικούς στρατούς στα βουνά της και τρομοκρατούν τους κατοίκους, αυτοί που τάζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δίνοντας τελικά ελάχιστες με συνθήκες γαλέρας για να καταστρέψουν χιλιάδες άλλες, αυτοί που θέλουν να επιβάλουν το ίδιο καθεστώς και στην περιοχή της Θράκης.
Καλούμε το λαό της Θράκης να ενωθεί με τον λαό της Χαλκιδικής και να εντείνει τον αγώνα του μέχρι να ακυρωθεί το έργο και να αποκατασταθούν οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. σε Θράκη και Χαλκιδική.
Κάθε βουνό, κάθε πόλη και χωριό, κάθε σπίτι πρέπει να γίνει οχυρό στην μάχη ενάντια στα μεταλλεία και την καταστροφή του φυσικού πλούτου. Κάθε βουνό, κάθε πόλη και χωριό, κάθε σπίτι κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει οχυρό στην μάχη ενάντια στα μνημόνια, την εξαθλίωση και την καταστολή.

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ξάνθης