Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αναγέννηση Σάμου – Ίκαρος: 46-59





...αναδημοσίευση από http://www.samosbasket.gr...
.

Ο Ίκαρος έπαιξε όσο έπρεπε για να κερδίσει. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κινδύνεψε, πάντα ήταν μπροστά στο σκορ, ενώ στο 4ο δεκάλεπτο, εκεί που η Αναγέννηση πήγε να δημιουργήσει κάτι καλό, απλά έπαιξε καλή άμυνα και έτρεξε λίγο παραπάνω στην επίθεση, για να κρατήσει μέχρι το τέλος, ότι είχε δημιουργήσει στα πρώτα 3 δεκάλεπτα.



.
Η Αναγέννηση δεν βρέθηκε και στην καλύτερή της μέρα. Αμυντικά μέχρι και το 3ο δεκάλεπτο τα πήγε πολύ καλά, αλλά επιθετικά ήταν σε άσχημη μέρα. Βασικά ατού της ομάδας δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να σκοράρουν (παρόλο που πήραν προσπάθειες), ενώ θα λέγαμε ότι την παρτίδα την έσωσε ο Βαρβούνης, που αν η Αναγέννηση δεν έπαιρνε τους πόντους του, τότε η διαφορά του σκορ θα ήταν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Αλλά όπως λέει και ο λαός «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Ο Ίκαρος που έπαιξε με αρκετές ελλείψεις και παίκτες που έδειξαν ότι δεν ήταν και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, εντούτοις πάλεψε, έτρεξε όσο μπορούσε και γενικά κάποιοι «καινούργιοι» παίκτες του στην ομάδα είχαν την σπιρτάδα που δεν είχαν οι παίκτες της Αναγέννησης. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ικάρου έθεσε τα θεμέλια ενόψει play off για την κατάκτηση της 1ης θέσης και περαιτέρω για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού οι νίκες της α’ φάσης του πρωταθλήματος μεταφέρονται στην τελική φάση.

Ο φίλαθλος κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και γέμισε το γήπεδο, παρά την ώρα που ορίσθηκε ο αγώνας (λόγω δρομολογίου του πλοίου που επέστρεφε στην Ικαρία), δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα και ειδικά οι αθλητές των ακαδημιών της Αναγέννησης είχαν την τιμητική τους στην κερκίδα.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 21-32, 32-47, 46-59.

ΑΣΣ Αναγέννηση (Μαραθοκαμπίτης): Βογιατζής 8 (1), Παναγιώτου 4 (1), Παναγιωτακόπουλος 5, Σταθακιός 1, Βαρβούνης 10 (1), Γαλανός 3, Ποϊριάζης 2, Κουτζάς 4 (1), Παπαδημητρίου, Σκούτας, Παπαγγέλης 9 (1).

ΠΑΣ Ίκαρος (Ζαχαριάδης): Τσουρής Γ., Μαμματάς 6, Ξενάκης 2, Κόχειλας 12, Τσουρής Ε. 12, Ζαχαριάδης 11, Χατζηνάκης 5 (1), Τέσκος Γ. 7 (1), Τσεπέρκας, Βολίκας 4.

Διαιτητές: Βαρδίκος Ανδρέας – Βασιλείου Πέτρος.