Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Διαγόρας-Α.Ο. Μεσαριάς 1-0

...αναδημοσίευση από http://samossport.blogspot.gr...

Ένας πολύ δυνατό, αμφίρροπο και γεμάτο ένταση παιχνίδι- τοπικό ντέρμπι έγινε στις Ράχες, όπου ο γηπεδούχος Διαγόρας με ένα έξοχο γκόλ του Ανδρέα Καψή στο 65΄ νίκησε την πολύ μαχητική Μεσαριά με σκορ 1-0. Ο αγωνιστικός χώρος πρωταγωνιστής, αφού οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών άφησαν έντονα τα σημάδια τους, και η λάσπη εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Χωρίς πολλές φάσεις με προσοχή στις άμυνες και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με σκορ 0-0 και μόνο 3 φάσεις αξίζουν να θυμόμαστε. Στο 23΄ δυνατό σούτ του Παγκράτη απέκρουσε ο Καλογρίδης του Διαγόρα και στο 33΄ ο Τσεπέρκας σούταρε δυνατά η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς άλλαξε πορεία, αλλά ο Χλαχλάς της Μεσαριάς σε ετοιμότητα απέκρουσε. Στο 38΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καψή, αλλά ο πολύ καλός διαιτητής Ιορδανίδης έδειξε παίζετε και η φάση τελείωσε εκεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο και οι προσωπικές μονομαχίες έγιναν ακόμη πιο δυνατές . Στο 64΄ τραυματίστηκε ο αμυντικός της Μεσαριάς Φουντούλης. Στο 66΄ο Διαγόρας με τον Καψή πέτυχε το μοναδικό γκόλ του παιχνιδιού, όταν με ωραία κίνηση από αριστερά, σούταρε διαγώνια και δυνατά την αντίθετη γωνία του Χλαχλά γράφοντας το υπερπολύτιμο για τον γηπεδούχο 1-0. Στην συνέχεια η ένταση ανέβηκε πιο πολύ και στο 72΄ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τσεπέρκας του Διαγόρα και Ζ. Τσαντές της Μεσαριάς, ακολούθησε και 2λεπτη διακοπή λόγω των έντονων αντεγκλήσεων μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν είχαμε άλλες σημαντικές φάσεις και το παιχνίδι τελείωσε 1-0 με μεγάλο κερδισμένο τον Διαγόρα.

Να  επισημάνουμε στο σημείο αυτό την πολύ καλή διαιτησία των Ιορδανίδη, Ρίγλη, Γιαννίτση,  καθώς και την σημαντική βοήθεια της νοσηλεύτριας Δέσποινας Καρίμαλη που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού χωρίς αθλητές σοβαρά τραυματισμένους στον κακό αγωνιστικό χώρο και στην ένταση του παιχνιδιού, έτσι όπως εξελίχθηκε.

Διαγόρας(Κόχιλας): Καλογρίδης, Κουτσός, Καρούτσος Γ, Καρούτσος Α, Καττές, Τσαμουδάκης Σ., Τσαμουδάκης Λ., Καρίμαλης Λ., Τσεπέρκας, Καρίμαλης Α., Καψής, (Βρούλος, Τσαπαλιάρης, Καρίμαλης Μ.,)
Μεσαριά(Κιουλανής) : Χλαχλάς, Ταντές Ζ, Τσαντές Γ., Τσιαντής,Φουντούλης Σ, Παγκράτης, Τσαντές Χ, Ευστρατουδάκης, Φουντούλης Κ. Σταμούλος Ε., Χατζηβασιλείου(Μαυρογιώργης, Ευστρατουδάκης, Συναγρίδης)