Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση Γιάννη Κούτρα - Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας



Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και των αλλεπάλληλων Μνημονίων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την στήριξη των περιφερειαρχών απέδειξε αυτό που εξ αρχής είχαμε υποστηρίξει, ότι πρόκειται για ένα καταστροφικό σχέδιο περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, απολύσεων και διάλυσης υπηρεσιών. Αυτά τα δύο χρόνια, το εργατικό κίνημα αντιστάθηκε στα μέτρα των Μνημονίων-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις απολύσεις του Μανιτάκη, τις συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Ο ρόλος της περιφερειακής κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» και ο δικός μου ως εκλεγμένου εκπροσώπου της εξακολουθεί να είναι να στηρίζουμε αταλάντευτα αυτούς τους αγώνες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ανυπακοή στην εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και τον εργατικό έλεγχο.
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΥΝ.
Δηλώνουμε ρητά ότι απέχουμε από τη διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, από την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και από την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Θα δώσουμε βροντερό παρόν, όμως, στους αγώνες των εργαζόμενων! Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές. Καλούμε σε συμμετοχή στο πανελλαδικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη στην Αθήνα για να σταματήσουμε την φασιστική απειλή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να μην αφήσουμε να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη φτώχεια και την ανεργία. Ο αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δίνεται στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και θα συνεχιστεί ανυποχώρητα απέναντι στους διαχειριστές Δημάρχους και περιφερειάρχες που στηρίζουν τα Μνημόνια και τον Καλλικράτη.

           4/1/2013
Γιάννης Κούτρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας