Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κοινωνική βαρβαρότητα οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Άμεση ριζική μείωση και ρεύμα φτηνό για το λαό


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
15/1/2013 
Κοινωνική βαρβαρότητα οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Άμεση ριζική μείωση και ρεύμα φτηνό για το λαό
Άλλη μια «αναπτυξιακή» πρωτοβουλία καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες με τα ήδη ρημαγμένα οικονομικά από την επίθεση της τρικομματικής χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μέχρι και 23% θα φτάσουν οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια την εφαρμογή των πιο αντικοινωνικών και απάνθρωπων μέτρων που επινόησε ποτέ ο καπιταλισμός. Βασικά αγαθά για τη ζωή, όπως το φως, η θέρμανση, η χρήση οικιακών και άλλων συσκευών γίνονται στον 21ο αιώνα προνόμια.
Η ΔΕΗ λοιπόν, εταιρία που  λειτουργεί εδώ και χρόνια με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό όπως η ενέργεια, «κατάφερε» να πάρει αυξήσεις έως και 23% στα τιμολόγιά της, την εποχή που το εισόδημα ακολουθεί την ακριβώς αντίστροφη πορεία και η ανεργία στην Ελλάδα φτάνει σε ύψη ρεκόρ για την Ευρώπη και τον κόσμο. Όλα αυτά προφανώς,  για την κυβέρνηση συνιστούν «ανάπτυξη» και «μονόδρομο»...
Τώρα λοιπόν, μια οικογένεια με 800 κιλοβατώρες κατανάλωση το τετράμηνο, θα κληθεί να πληρώσει 18% περισσότερα χρήματα. Συνυπολογίζεται ότι 800 κιλοβατώρες σήμερα αντιστοιχούν σε μια οικογένεια χωρίς παιδιά και ότι η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατακόρυφα καθώς όλο και περισσότεροι προσπαθούν να ζεσταθούν με ηλεκτρικά σώματα. Όπως όλοι θυμούνται, ήταν συνέπεια μιας άλλης «αναπτυξιακής πρωτοβουλίας» που πήρε η τρικομματική κυβέρνηση, της αύξηση της τιμής του πετρελαίου, που κληροδότησε και την αιθαλομίχλη.
Την ίδια στιγμή, ουσιαστικά αποκλείεται κάθε ενεργειακή εναλλακτική λύση. Η απόδοση των φωτοβολταϊκών που διαφημίστηκαν τόσο πολύ πριν από μια πενταετία, κατακρημνίζεται σε σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια που πήραν για να τα εγκαταστήσουν οι ιδιοκτήτες τους. Επίσης, η πιάτσα βοά από το εμπόριο αδειών αιολικών πάρκων που κάνουν οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν καθημερινά σε λίστες και παρόμοιες ιστορίες. Η μόνη «περιβαλλοντική ευαισθησία» της ΔΕΗ, ήταν να μειώσει σε μια σελίδα το λογαριασμό-χαράτσι που στέλνει στα νοικοκυριά.
Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Η ΔΕΗ πρέπει να περάσει άμεσα στο δημόσιο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Οι υποδομές της χτίστηκαν με τη δουλειά και τις θυσίες του λαού εδώ και δεκαετίας. Πρέπει να λειτουργεί με στόχο το φτηνό ρεύμα για το λαό, την παραγωγή ενέργειας με προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αποδοχών και ασφάλισης. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να έχει σαν στόχο τα κέρδη των μετόχων, ενάντια στις ανάγκες της κοινωνίας.
Ø    Καμία αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, άμεση ριζική μείωση-ρεύμα φτηνό για το λαό
Ø    Δωρεάν παροχές σε ανέργους και συνταξιούχους
Ø    Καμία διακοπή παροχής σε κανένα νοικοκυριό.
Ø    Όχι  στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και της ΔΕΗ, όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.