Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Bροντερό παρόν των Ικαριωτών στην απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων












Μαζική ήταν η παρουσία των Ικαριωτών της Αθήνας στην απεργιακή διαδήλωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που η τρόικα "χειρουργεί" στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών εμπόρων της Υγείας. Στο πλευρό εργαζομένων του Πανικάριου νοσοκομείου, που είχαν έρθει στην Αθήνα, η μαζική παρουσία της αθηναϊκής παροικίας, σχολιάστηκε και ανακοινώθηκε και από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, προκαλώντας ενθουσιασμό σε όλους τους απεργούς. Ήταν μια από τις πιο μαζικές παρουσίες των Ικαριωτών της Αθήνας, με εκατοντάδες μέλη της αθηναϊκής παροικίας, να βαδίζουν το δρόμο της αλληλεγγύης. Μόνη μας επιλογή πια, είναι να στείλουμε την τρόικα στην "εντατική"....

Υ.Γ. και όπως είπε κάποιoς την ώρα που η διαδήλωση ανέβαινε τη Σταδίου για να πάει στη Βουλή: "πρώτη φορά είδα καριώτες να τρέχουν"...

Kαι άλλες φωτο από την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη".









2)Κατάληψη στο ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Ευδήλου για την Συγχώνευση του Νοσοκομείου

http://ikariaki.gr/katalipsi-sto-gel-epal-evdilou-gia-tin-sigchonefsi-tou-nosokomiou/



3) Επιστολή στήριξης του Νοσοκομείου από την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής

Κα. Βασσιλάκη και Κε. Δρούλλια
Εκ μέρους όλων των μελών της Πανικαριακής Αδελφότητας της Αμερικής μεταβιβάζω τη στήριξη και τη βοήθειά μας στην προσπάθειά σας να συνεχιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου της Ικαρίας.
Γνωρίζω πόσο ζωτικής σημασίας είναι το νοσοκομείο τόσο για την ευημερία των κατοίκων του νησιού, όσο και για τους πολυάριθμους επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο στο νησί.
Είναι μεγάλη ειρωνία το ότι η απειλή της κυβέρνησης για κλείσιμο του ιδρύματος έρχεται σε μια περίοδο που η Ικαρία αρχίζει να απολαμβάνει τη φήμη ενός τόπου όπου οι κάτοικοι είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο από αλλού. Σίγουρα η ύπαρξη ενός πλήρως λειτουργικού νοσοκομείου και μιας ομάδας αφοσιωμένων γιατρών, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, έχει παίξει ρόλο στη μακροζωία των Ικαριωτών.
Παρακαλώ να γνωρίζετε ότι τα μέλη μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχουν γνώση της κατάστασης και θα συνεχίσουν να δηλώνουν την αντίθεσή τους σε πιθανή διακοπή της λειτουργίας του νοσοκομείου. Έχοντας ίδια γνώση του πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη άμεσης επαγγελματικής φροντίδας υγείας (και οι δυο γονείς μου, τα πεθερικά μου και η κόρη μου έχουν νοσηλευθεί στην Ικαρία σε μια περίοδο ετών), θα χρησιμοποιήσω κάθε διαθέσιμο μέσο για να διασφαλίσω ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να υπηρετεί την Ικαρία και τα παιδιά της που είτε κατοικούν μόνιμα στο νησί είτε το επισκέπτονται από μακρινούς τόπους.
Σας ευχαριστώ
Γεώργιος Ν. Κοκλανάρης
Πρόεδρος/ Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής “ΙΚΑΡΟΣ”
Μετάφραση: ikariaki.gr. Αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία



4) Στην Ικαρία: φωτο Μ.Γ.Μ. από το Blog των εργαζομένων στο Πανικάριο νοσοκομείο.