Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου



Με γρήγορους και βάναυσους ρυθμούς έχει αρχίσει η εφαρμογή του νέου μνημονίου σε όλους τους εργασιακούς χώρους, εντός κι εκτός ΜΜΕ. ΣΣΕ καταργούνται, νοσοκομεία καταργούνται και «συγχωνεύονται», εργαζόμενοι φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο, ελαστικές μορφές εργασίας επεκτείνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύονται, η ΔΕΗ ακριβαίνει τα τιμολόγιά της και γενικά με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα της αιθαλομίχλης και της παγωνιάς, οι καλοζωισμένοι τροϊκανοί εσωτερικού, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ και οι εισαγόμενοι σύμβουλοί τους απολαμβάνουν προκλητικά κάθε προνόμιο. Από τους ΠΕΘ στην ΕΡΤ και τους τηλεεισαγγελείς-προπαγανδιστές των ιδιωτικών ΜΜΕ, μέχρι την ασυλία για κάθε σκάνδαλο τύπου Λαγκάρντ και Siemens.
Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να κυριαρχήσει, ότι σε όλα αυτά μπορούν κλάδοι και εργασιακοί χώροι, να αντιμετωπίσουν την επίθεση με λογικές «εξαίρεσης», όσοι «εξαιρεθούν» τώρα, θα δεχτούν ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, όντας απομονωμένοι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Γι αυτό στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση που προωθεί λογικές κλιμάκωσης και αλληλεγγύης, μέχρι να υλοποιηθεί η μόνη ρεαλιστική «εξαίρεση». Η εξαίρεση των τροϊκανών και των μνημονίων από τις ζωές μας με την ανατροπή τους.
Καμία εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, των μέχρι πρότινος υπηρετών των κομμάτων και των συστημάτων εξουσίας, που σήμερα «κρύβεται» σπέρνοντας αυταπάτες για «εξαιρέσεις».
Καλούμε όλα τα σωματεία των ΜΜΕ να αποφασίσουν συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, όπου ήδη έχουν καλέσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στα καράβια, στις συγκοινωνίες και η ΑΔΕΔΥ που καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας.
Στους δρόμους μαζί όλους τους εργαζόμενους πέρα από συντεχνιακές λογικές για το δικαίωμα στις ΣΣΕ, στην δημόσια Παιδεία και Υγεία.



Πρωτοβουλία για την Ανατροπή ( ανένταχτοι αγωνιστές, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)