Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει στο Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 19ης Ιανουαρίου

...αναδημοσίευση από το http://www.korydallos.gr...

Στο πανελλαδικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 19 Ιανουαρίου 2013 συμμετέχει ο Δήμος Κορυδαλλού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της πλειοψηφίας, του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τη μεταναστευτική πολιτική- Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Γιώργου Μακρυνού, αποφάσισε τη συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας κατά του φασισμού, και καλεί τους πολίτες να διατρανώσουν την αντίθεση τους στα φαινόμενα ρατσιστικής και φασιστικής βίας.
Με ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημότες να σταθούν με αποφασιστικότητα κατά της νεοναζιστικής απειλής της Χρυσής Αυγής. Να αντιταχθούν στην υπονόμευση του δικαιώματος στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποκτήσουν.


Να καταδικάσουν τις απαράδεκτες εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών που προεξοφλούν αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες δεν έχει ανακοινώσει. Τέλος, διεκδικεί την επαρκή χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών με την άμεση καταβολή των χρημάτων που οφείλει το κράτος, ώστε να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή στις πόλεις και να οικοδομηθούν τοπικές κοινωνίες αλληλεγγύης και όχι εστίες μισαλλοδοξίας που δηλητηριάζονται από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.