Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η απεργία στο νοσοκομείο της Ικαρίας

....αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...


Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στον Άγιο Κήρυκο από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας, με πορεία από το Νοσοκομείο Ικαρίας προς το Δημαρχείο όπου παραδόθηκε στον Αντιδήμαρχο κ.Αλέξανδρο Σκάρο Υπόμνημα διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας και Φούρνων.

Στο Νοσοκομείο Ικαρίας μοιράστηκε φυλλάδιο όπου εξηγούσε την τρέχουσα κατάσταση στο θέμα της Δημόσιας Υγείας και καλούσε τους εργαζόμενους σε απεργία

ακολουθούν τα κείμενα


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά υλοποιώντας τις επιταγές της τρόικα διαγράφει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, μετατρέποντας τη ζωή μας σε κόλαση. Τελευταίο ”κατόρθωμα” της, η διαγραφή από τον εργασιακό χάρτη, με μια αυταρχική κίνηση του ”υπεύθυνου αριστερού” υπουργού εσωτερικών Μανιτάκη, όλων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για μια απόφαση που εντάσσεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας με τελικό στόχο την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015. Με τον τρόπο αυτό καθώς και με τις δραστικές περικοπές κονδυλίων για τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών μεθοδεύεται σταδιακά η απαξίωση του δημοσίου τομέα  και η παράδοση του στις ορέξεις των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αυτό σημαίνει νέα πρόσθετα βάρη στις ήδη λεηλατημένες τσέπες του, υποβάθμιση της ζωής του και εξαθλίωση.

Είναι συνεπώς χονδροειδέστατο ψέμα ότι τα νέα βάρβαρα μέτρα στοχεύουν στη ”σωτηρία” μας ή στο ”να μει τάξη στο σπάταλο δημόσιο και στους προνομιούχους βολεμένους δημοσίους υπαλλήλους”. Για να υποστηρίξουν το ψέμα τους χρησιμοποιούν όλα τα όπλα: δικαστήρια, αστυνομία, φαιστικές συμμορίες, κυρίαρχα ΜΜΕ, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε κατηγορίες (ξένοι-Έλληνες, ιδιωτικοί υπάλληλοι-δημόσιοι, ΑΣΕΠ-εκτός ΑΣΕΠ, νέοι-παλιοί κ.α.). Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να αμβλύνουν τις όποιες αντιδράσεις, να απομονώνουν κλάδους εργαζομένων και κοινωνικές ομάδες, να τους στρέψουν τον ένα εναντίων του άλλου ώστε τελικά να τους τσακίσουν με το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος.
 Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να εξαλειφθεί κάθε έννοια δημοσίου αγαθού, κάθε ίχνος μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κάθε υποψία δημοκρατικών ή εργασιακών δικαιωμάτων, κάθε είδος λαϊκών ελευθεριών. Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα την γλιτώσει. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά όλων μας.


Ήδη με αρμοδιότητα του Υπουργού και των διοικητών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων μπορούν να τεθούν σε δυνητική και αυτοδίκαιη αργία ιατροί με μοναδικό κριτήριο την άσκηση πειθαρχικής διώξεως ή την παραπομπή τους ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ακόμη και πρίν την έκδοση έστω και προτόδικης απόφασης ελληνικού δικαστηρίου. Έτσι, με πρόσχημα την ”καταπολέμηση της διαφθοράς” θα γίνουν απολύσεις και στην υγεία, αφήνοντας τις δομές υγείας χωρίς γιατρούς αφού προσλήψεις γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο. Την ίδια ώρα, ο υπόδικος μεγαλοτραπεζίτης Λαυρεντιάδης μπορεί να εισάγεται παρανόμως σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς έγκριση γιατρού, φρουρούμενος(!!) και με την άδεια της διοίκησης του νοσοκομείου προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο….

Οφείλουμε άμεσα να ορθώσουμε μια μαζική-ενωτική-αγωνιστική απάντηση πέρα από παραταξιακούς διαχωρισμούς ή άλλα μικροσυμφέροντα. Κινητήριος δύναμη σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία και ο συντονισμός τους με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή και δραστηριοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του, η επίθεση στον καθένα από εμάς  πρέπει να εκλαμβάνεται ως επίθεση προς όλους μας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ
 ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ
 ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, 19 Δεκέμβρη 2012


--------------------------------------------------------------------------------
Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας και Φούρνων

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους των Δήμων, να τσακίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει σε διαθεσιμότητα όλους ανεξαιρέτων τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δήμων της χώρας που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις, με θέσεις εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου(ΙΔΑΧ).

Δεν μετακινούν πλεονάζον προσωπικό όπως θέλουν να πείσουν! Απολύουν μαζικά εργαζόμενους. Οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου είναι απλά η πρώτη φουρνιά!… Με την ολοκλήρωση του στα τέλη του 2013, θα θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους μέσω της αξιολόγησης, η οποίοι , εφόσον μετά από ένα χρόνο δε τοποθετηθούν σε άλλη θέση εργασίας – κάτι βεβαίως δύσκολο όταν καταργούνται οργανικές θέσεις – θα απολυθούν.

Συνάδελφοι,
 να δυσκολέψουμε κυβέρνηση- πλουτοκρατία. Ακόμα πιο αποφασιστικάμ να συνεχίσουμε τους αγώνες, ενάντια στις απολύσειςμ τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού.
 Με οργανωμένη ταξική ανυπακοή να μην περάσουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και απολύσεις.

Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και απαιτούμε την απόσυρση της. Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι και να αμοίβονται κανονικά.
 Απαιτούμε από το δήμο Ικαρίας να καταγγείλει την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και να επιβεβαιώσει την απόφαση του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου στο να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης, διαθεσιμότητας, αργίας, εφεδρίας ή ακούσιας μετακίνησης κανενός εργαζομένου.

Αιτήματα μας:
 ■Καμία απόλυση εργαζόμενου (αόριστου χρόνου, μόνιμου, συμβασιούχου)
 ■Ακύρωση του νόμου. Να μην ψηφιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 ■Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, τα ΣΔΙΤ και η επιχειρηματική δράση. Να φύγουν οι ιδιώτες και οι ΜΚΟ από τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες.
 ■Υπηρεσίες δήμων αποκλειστικά με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων.
 ■Χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος. Σταδιακή μείωση έως την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Δωρεάν υπηρεσίες για όλο το λαό.
 ■Φορολόγηση των βιομηχανών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των κερδών επιχειρήσεων και όχι των πενιχρών μιστών των εργαζομένων

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ