Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία της θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης στην ταβέρνα «Κερβάν»

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή 

www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

12/12/2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης:

Καταγγελία της θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης στην ταβέρνα «Κερβάν» που στρέφεται ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση, που πραγματοποίησαν «άγνωστοι» φασίστες τα ξημερώματα της 8ης Δεκέμβρη, στην ταβέρνα «Κερβάν» στην περιοχή Λ. Στρατού. Οι φασίστες σχημάτισαν μια σβάστικα στα τζάμια, έσπασαν την μία πλευρά της φωτεινής επιγραφής της ταβέρνας και έγραψαν με κόκκινο σπρέι «ερχόμαστε». Πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού του συντρόφου κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Τσετίν Χασάν, ο οποίος συμμετέχει για πάνω από δεκαπέντε χρόνια στο κίνημα της πόλης και αγωνίζεται για τη φιλία και την κοινωνική απελευθέρωση των εργαζομένων στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Αυταπατώνται οι θρασύδειλοι φασίστες αν νομίζουν ότι με τις επιθέσεις τους στα σκοτάδια θα τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές.

Δεν θα περάσουν! Όπως φάνηκε πρόσφατα στην Κρήτη και στη Θράκη, αλλά και στην επίθεση ενάντια στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στη Νίκαια, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής αποτελεί μια οικτρή μειοψηφία που στηρίζεται μόνο στη συνεργασία της αστυνομίας και θέλει να σπείρει τον τρόμο. Τώρα, στη Θεσσαλονίκη, οι δήθεν «έλληνες πατριώτες» φασίστες επιτίθενται στην ταβέρνα ενός αγωνιστή που βασανίστηκε στις τουρκικές φυλακές για τον αγώνα του ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση του καπιταλισμού. Αποδεικνύουν, έτσι, την «αλληλεγγύη» τους προς ένα απάνθρωπο καθεστώς, την πίστη τους στον πέρα από σύνορα αυταρχισμό, τη στήριξή τους σε κάθε έγκλημα, από το Ολοκαύτωμα των ναζί μέχρι τα βασανιστήρια της κάθε χούντας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όπως κάνει εδώ και χρόνια με το σύντροφο Τσετίν, ενάντια στα ρατσιστικά κηρύγματα μίσους και στους νεοναζί δολοφόνους, με όπλο την αλληλεγγύη και το διεθνισμό. Οι δρόμοι, οι πλατείες, οι ταβέρνες και τα στέκια αυτής της πόλης ανήκουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ότι δήθεν για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες και όχι τα Μνημόνια, η κυβέρνηση και η τρόικα. Ούτε στη Στρατού, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!