Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ  ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ AYΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

                Τη ρατσιστική ατζέντα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε πλήρως η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά μετά τις διαρροές για την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας που δίνει Γή και Ύδωρ στο φασισμό και το ρατσισμό κατά των μεταναστών. Ανακοίνωσε ότι σε επτά μέρες θα φέρει νομοσχέδιο καρατόμησης των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών.  Τρέξανε μήπως με την ίδια ταχύτητα να ανακαλέσουν τις διατάξεις του Μνημονίου για τις συντάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ; Ε, όχι βέβαια.
                Αυτό που προέχει για το Σαμαρά είναι η ανασυγκόλληση της καταρρέουσας δεξιάς πολυκατοικίας μέσα στην οποία οι συγκάτοικοι της Δεξιάς, η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρίσκουν το ρατσισμό ως πεδίο συστράτευσης  κατά της αριστεράς που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, ντόπιων και μεταναστών.
                Άλλωστε το τελευταίο διάστημα, η μνημονιακή ΝΔ είχε διαθέσει πλήρως την Αστυνομία του Ν.Δένδια στην υποστήριξη των επιθέσεων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών αλλά και των αντιφασιστών φτάνοντας ακόμη και στα βασανιστήρια μέσα στη ΓΑΔΑ. Τα ίδια τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν διακριθεί για τη συστηματικότητα των ρατσιστικών αντιμετωπίσεων των μεταναστών.
                Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τα ρατσιστικά μέτρα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα άνοιξε το δρόμο στις δολοφονικές επιθέσεις των  νεοναζί  της Χρυσής  Αυγής. Τώρα η συνδρομή του Συμβούλιου της Επικρατείας δείχνει ότι το βαθύ κράτος λοξοκοιτάει σε λύσεις κατά της αριστεράς. Αυτό είναι το νόημα της υπαναχώρησης  στο δικαίωμα για ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και ψήφου στους μετανάστες. Παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα και δεν γνωρίζουν άλλη στερούνται το δικαίωμα στην ιθαγένεια και οδηγούνται στη παρανομία στα δεκαοκτώ τους χρόνια.
                Για πόσο θα συνεχίσει η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης να  λιβανίζουν  αυτό το πτώμα της συγκυβέρνησης που πριν πάρει το δρόμο για το τάφο θέλει να παρασύρει μαζί του τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας;
                Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, η αριστερά, οι κοινότητες μεταναστών πρέπει να δώσουν τη μάχη κατά του ρατσιστικού κατήφορου του Σαμαρά που την ίδια ώρα που έστειλε στο Καιάδα με το νέο Μνημόνιο τους μισθούς, τις συντάξεις, τη παιδεία και την Υγεία τώρα αναζητά την ρατσιστική συναίνεση της δεξιάς πολυκατοικίας για την συνεχίσει. Δεν θα αφήσουμε τους οικονομικούς δολοφόνους να αποπροσανατολίσουν με την ρατσιστική υστερία για τις δικές τους ευθύνες και των πλούσιων αφεντικών που υπηρετούν για την φτώχεια την εξαθλίωση και την ανεργία.
                Να διεκδικήσουμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που το επιθυμούν χωρίς  ρατσιστικές διακρίσεις. Δικαίωμα στη ψήφο και ίσα δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή.  Να αγωνιστούμε για την νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες, να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
                Να κλείσουμε το δρόμο στη συνεργασία ΝΔ και νεοναζί της Χρυσής  Αυγής.
Καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 15 Νοέμβρη 7μμ στο Πολυτεχνείο, τη πρώτη μέρα εορτασμού της εξέγερσης.
                Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοέμβρη με συγκέντρωση στις Πλατεία Κλαυθμώνος στις 3μμ. Να δώσουμε μαχητικά την απάντηση που αξίζει στους νοσταλγούς της χούντας, τους Τροϊκανούς και τους νεοναζί.

                Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964