Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πολυκράτης και Ίκαρος στον τελικό του κυπέλλου «Γεώργιος Βαλής»

...πηγή www.samosbasket.gr...

Έπειτα από δύο πολύ καλούς ημιτελικούς που διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Καρλοβάσου, έγινε γνωστό το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το κύπελλο «Γεώργιος Βαλής», αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013. Πολυκράτης και Ίκαρος στον τελικό, αφού ο μεν πρώτος νίκησε το Καρλόβασι με 51 – 77, ο δε δεύτερος νίκησε την Αναγέννηση με 48 – 62.


ΑΣΣ Αναγέννηση – ΠΑΣ Ίκαρος: 48 – 62

Μόνο για ένα ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ. Και αυτό γιατί οι ομάδες έδειξαν ότι δεν πατούσαν καλά μέσα στο γήπεδο, δεν έβγαιναν τα συστήματα, ενώ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και από τις δύο ομάδες. Τα περισσότερα όμως τα έκανε η Αναγέννηση, που τουλάχιστον οκτώ φορές, δεν μοίρασε σωστά τη μπάλα και έδινε στον Ίκαρο το δικαίωμα να κάνει «δευτερότριτες» επιθέσεις. Ο Ίκαρος ήταν καλύτερος σαν ομάδα, στο δεύτερο ημίχρονο, όπου εκεί έκανε τη διαφορά και τελικά πήρε τη νίκη.
Η Αναγέννηση κατέβηκε με αρκετές ελλείψεις ν’ αγωνισθεί παρόλα αυτά, το πάλεψε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν της έβγαιναν αυτά που ήθελε να κάνει, λόγω κούρασης, αλλά δεν είχε και τις «αλλαγές» που θα φρεσκάριζαν την ομάδα.

Και ο Ίκαρος είχε και αυτός τις ελλείψεις του, αλλά λόγω εμπειρίας των παικτών του, που παίζουν πολλά περισσότερα χρόνια μαζί, στις κρίσιμες φάσεις ήταν πιο ουσιαστικός.

Ο πρώτος ημιτελικός είχε δύο πολύ καλούς παίκτες που φέτος πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν με τις ομάδες τους στο πρωτάθλημα. Η Αναγέννηση τον Παναγιωτακόπουλο, που έκανε τα πάντα. Πολύ καλός στο επιθετικό παιχνίδι όπου με γρήγορες κινήσεις αιφνιδίαζε τους αμυντικούς του Ικάρου, αλλά και πολύ καλός στην άμυνα, που μόνος του σχεδόν έπαιζε τους ψηλούς του Ικάρου, κάτω από τη ρακέτα.
Από τον Ίκαρο ήταν έκπληξη η πρώτη συμμετοχή του Μαμματά. Ο Ίκαρος βρίσκει έναν παίκτη που είναι άριστος χειριστής της μπάλας, είναι ψύχραιμος, βλέπει γήπεδο, πασάρει τη μπάλα όταν πρέπει και είναι και σκόρερ. Ο Ίκαρος κέρδισε έναν παίκτη για πολλά χρόνια αν θελήσει να παραμείνει στην Ικαρία.

Τα δεκάλεπτα: 11-09, 25-26, 42-50, 48-62.

ΑΣΣ Αναγέννηση (Μαραθοκαμπίτης): Τσολακάκης, Παναγιώτου 1, Σταθακιός 7, Βαρβούνης 3 (1), Βογιατζής 3 (1), Παναγιωτακόπουλος 22, Κουτζάς 9 (2), Κατέρης 3 (1).

ΠΑΣ Ίκαρος: Τσουρής Γ. 8, Μαμματάς 15, Τσουρής Β. 11 (3), Κόχειλας 9 (1), Ξενάκης, Τσαντές Ελ., Τέσκος Χ., Μαυρογιώργης, Χατζηνάκης 9, Βολίκας 1, Χωριάτης 8, Κιουλανής 1.