Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Έξω από τη ΔΕΗ οι τροϊκανοί

...η προκύρηξη αυτή μοιράστηκε στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ...


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες παντού


Το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, αλλά συνολικά για όλο το εργατικό κίνημα. Η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) μαζί με την τρόικα εξωτερικού έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την πλήρη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη, όπως το ρεύμα, το νερό κλπ.
Απέναντι σε αυτήν την συντονισμένη επίθεση των τροικανών, το εργατικό κίνημα έχει υψώσει τις αντιστάσεις του. Με 26 γενικές απεργίες σε δυόμισι χρόνια ανατρέψαμε τον Παπανδρέου, στην συνέχεια τον Παπαδήμο και τώρα έφτασε η ώρα και του Σαμαρά.

Οι δύο πανεργατικές απεργίες στις 26 Σεπτέμβρη και στις 18 Οκτώβρη, καθώς και οι κινητοποιήσεις για την επίσκεψη της Μέρκελ απέδειξαν και στους πιο δύσπιστους ότι απέναντι τους οι τροϊκανοί και τα αφεντικά έχουν ένα πολύ δυνατό εργατικό κίνημα, που συνεχίζει μαζικά στον δρόμο του αγώνα, της απεργίας και της σύγκρουσης με την πολιτική τους.
Πλέον το σύνθημα που ηχεί πιο δυνατά από όλα τα υπόλοιπα στις διαδηλώσεις μας είναι το ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΗ. Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθούμε τον Σαμαρά και τις τρόικες είναι να προχωρήσουμε συντονισμένα σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απεργίες που δεν θα είναι διαμαρτυρίες για τα μέτρα αλλά σκληρός αγώνας για να τους ανατρέψουμε.

Σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ έχουν βρεθεί στην εμπροσθοφυλακή του εργατικού κινήματος. Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει δώσει έμπνευση σε πολλά συνδικάτα να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) έχουν αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες. Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια το ίδιο. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αποφασίζουν στις συνελεύσεις τους και στα συντονιστικά τους να προχωρήσουν στον ίδιο δρόμο. Η ΠΟΕ ΟΤΑ (οι εργαζόμενοι στους Δήμους) έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε καταλήψεις στα δημαρχεία και στα γκαράζ των δήμων. Ένα προς ένα μια σειρά από σωματεία και ομοσπονδίες αποφασίζουν την κλιμάκωση από τώρα, και όχι όταν πάνε για ψήφιση τα μέτρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην συμβιβαστική στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε μια τέτοια προοπτική.

Πιστεύουμε ότι το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι κρίσιμο για να μπορέσει να ξεδιπλωθεί αυτή η δυναμική που αναπτύσσεται σε όλους τους χώρους δουλειάς. Και αυτό το έχουν καταλάβει τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και η ηγεσία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εμποδίσουν την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα. Η προσπάθεια  που κάνουν συντονισμένα η κυβέρνηση και ένα τμήμα της ΠΑΣΚΕ (που στηρίζεται από τον Παναγόπουλο) για να ανατρέψουν το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ,  είναι επίθεση συνολικά ενάντια στο εργατικό κίνημα. Θέλουν να στερήσουν από το εργατικό κίνημα και τον αγώνα του να ανατρέψει την πολιτική της τρόικας μια από τις πιο δυνατές ταξιαρχίες του, τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Για να διευκολύνουν έτσι την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά για το εργατικό κίνημα αλλά και συγκεκριμένα για βοηθήσουν την ιδιωτικοποίηση κομματιών της ΔΕΗ όπως έχουν υποσχεθεί οι υπουργοί του Σαμαρά στην τρόικα.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είναι μια πρωτοβουλία συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που συγκροτήθηκε στις 30 Σεπτέμβρη, για να δώσει ώθηση στους αγώνες και να οργανώσει την αλληλεγγύη σε όλους όσους συγκρούονται με τους τροϊκανούς. Δηλώνουμε την στήριξή μας στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην μάχη που δίνει για να κρατήσει την μεγαλύτερη ομοσπονδία του εργατικού κινήματος στον δρόμο της σύγκρουσης με την τρικομματική συγκυβέρνηση. Καμία υποχώρηση. Κλιμάκωση των απεργιών τώρα μέχρι τη νίκη.