Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 28 / 10 ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ  Δ.Σ.  ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 28 / 10 ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, εγκαταλείποντας και τα τελευταία προσχήματα, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο ! Συμμαχεί με την τρόικα, για να επιτεθεί στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Θυσιάζει την κοινωνία, την νέα γενιά, το μέλλον της χώρας για να σωθούν οι τοκογλύφοι, τα κέρδη και η ευρωζώνη, που βουλιάζει μπροστά στα αδιέξοδά της και την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
     Η οικονομική κρίση φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Ύφεση και ανεργία–τέρας, απανωτά λουκέτα Το δημόσιο χρέος φουσκώνει ξανά  Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα ζήσουμε φέτος την κατάρρευση της παιδείας–υγείας–ασφάλισης, των κοινωνικών υπηρεσιών. Η επιβίωσή μας  μετατρέπεται σε καθημερινή μάχη.
     Ενώ οι άνεργοι φτάνουν το ενάμισι εκατομμύριο, μισό εκατομμύριο δουλεύει χωρίς να πληρώνεται, οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό και η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, κλειδώνει ακόμα ένα «νέο» πακέτο μέτρων: μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, απολύσεις στο δημόσιο, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, περικοπές σε παιδεία και υγεία, χαράτσια και πρωτοφανές φορολογικό ξεζούμισμα, πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας με κατάργηση του οκταώρου, του πενθήμερου και διευκόλυνση των απολύσεων.
     Να μην περάσει το κράτος «έκτακτης ανάγκης» Η συγκυβέρνηση  ξέροντας την αδυναμία της, προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης». Δημιουργούν κλίμα με κραυγές για αποσταθεροποίηση, διαρροές για πραξικόπημα, δοκιμές χουντικής απαγόρευσης «συναθροίσεων». Έχουν ανοίξει τον δρόμο στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, την αφήνουν ν’ αλωνίζει και την ενισχύουν, ώστε να παίξει το ρόλο της δίπλα στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, στις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας. Πρέπει να τους φράξουμε τον δρόμο, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας.
     Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε. Θα δεχτούμε το ρόλο του θύματος που πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί το ευρώ, τα κέρδη και το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο; Ή θα μπούμε φρένο σε αυτό το καθοδικό σπιράλ της εξαθλίωσης και του θανάτου, αποφασίζοντας να αγωνιστούμε για την συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής που απειλεί την κοινωνία και τη δημόσια υγεία;
Στις 28 Οκτώβρη, μαζί και με τα άλλα αγωνιστικά σωματεία, διαδηλώνουμε, βροντοφωνάζουμε το δικό μας ΟΧΙ στην εξαθλίωση και την ταπείνωση του λαού μας !
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε στο δρόμο του αγώνα με απεργίες και μαχητικές μορφές αντίστασης ως την ανατροπή της σύγχρονης κατοχής !
Μυτιλήνη, 25 Οκτώβρη 2012

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ