Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απλήρωτοι δημοσιογράφοι Αυριανής: Ο τσάμπας πέθανε

«Όταν έχω λεφτά θα πληρώσω» ήταν η μόνιμη επωδός του Γιώργου Κουρή.
Και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή», που εξακολουθούμε και παραμένουμε απλήρωτοι από την εργοδοσία από τον Νοέμβριο του 2010, του απαντούμε: «Όταν έχεις λεφτά να πληρώσεις, η εφημερίδα θα βγει. Ο τσάμπας πέθανε».
Ο Γιώργος Κουρής θέτει σε εφαρμογή μεγαλόπνοα σχέδια με ενημερωτικά ραδιόφωνα και …. καλλιτεχνικούς διευθυντές και οι δημοσιογράφοι της «Αυριανής» δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε. Ζουν και συντηρούν τις οικογένειές τους με δανεικά και από το στέρημα των γονιών τους.
Όταν άνοιξε το «Κόντρα», ούτε ένας από τους δημοσιογράφους της «Αυριανής» δεν προσελήφθη σ’ αυτό. Και ούτε φυσικά πρόκειται να προσληφθεί στα νέα ραδιόφωνα, για να ανακουφίσει λίγο οικονομικά την οικογένειά του. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάθε μήνα συγκεκριμένο ποσό. Όμως αθέτησε και αυτή την υπόσχεσή του.
Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζόμενων δημοσιογράφων και αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η διεκδίκηση των δεδουλευμένων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι μειοψηφήσαντες, ήταν της άποψης ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην «Αυριανή» κοινοποιήθηκε στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ και αναμένεται η λήψη της απόφασης για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.