Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιφασιστική δράση

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-Ν.ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΥΚΑΚΙ
Φασιστική επίθεση με εμπρησμό σε σπίτι στις εργατικές κατοικίες Ν.Κόσμου Μια βδομάδα μόλις μετά την αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Κόσμο σε απάντηση στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε καινούργια επίθεση χθες Κυριακή 9/9 στις 1.45 τα ξημερώματα. 8μαυροφορεμένοι με κουκούλες πλησίασαν τις προσφυγικές κατοικίες στο Δουργούτι και άρχισαν να βρίσουν έναν μεταναστη που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία.Έπειτα έριξαν 3 μολότοφ, στον ίδιο και στο παράθυρο.
Ευτυχώς δεν πέτυχαν κανέναν σοβαρά, τραυματίστηκε όμως ελαφρά ένας μετανάστης. Έπιασαν φωτιά τα πατζούρια και μια πολυθρόνα που ήταν έξω. Ήρθε ασθενοφόρο αλλά ο μετανάστης φοβήθηκε να πάει. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μια 50αρια μετανάστες. Ηρθε η πυροσβεστική κα η αστυνομία, η οποία είπε στον κόσμο να γυρίσει σπίτι του.Κάποιοι από τους μετανάστες θέλανε να κλεισουν τη Συγγρού, ήρθαν άλλοι 60αστυνομικοί και απείλησαν να τους συλλάβουν όλους.
Η διαδήλωση την προηγούμενη Κυριακή 2/9 ειχε την αποδοχή του κόσμου της γειτονιάς και έδειξε ότι η πλειοψηφία σιχαίνεται τους φασίστες. Χρειάζεται να συσπειρώσουμε όλον αυτόν τον κόσμο σε ένα δυνατό αντιφασιστικό μέτωπο που θα διώξει τη Χρυσή Αυγή από το Δουργούτι και το Νέο Κόσμο. Σε αυτή την προσπάθεια η τοπική ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις7μμ για να συζητήσει το πρόγραμμα δράσης για όλη τη γειτονιά.
2)ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΕΡΦΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ και Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παίρνουν την πρωτοβουλία και καλούν τοπικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και συνδικάτα σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για να δώσουμε ΑΜΕΣΗ απάντηση.