Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Την Τρίτη 18/9, τέσσερις εργαζόμενοι μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης πραγματοποίησαν αφισοκόλληση για την αντιφασιστική εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνει η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης και δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας.
Όταν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αφισσοκολλώντας φτάσαμε έξω από τα ΚΤΕΛ, λίγο μετά το ΕΠΑΛ, δύο άτομα (φουσκωτοί με μαύρες μπλούζες) που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε αντιληφθεί, βρέθηκαν πίσω μας και ξαφνικά χωρίς σχεδόν να τους δούμε, πισώπλατα, άρχισαν να κλωτσάνε, να βρίζουν και να γρονθοκοπούν με μένος έναν από εμάς, συνδικαλιστή – μέλος των Παρεμβάσεων εκπαιδευτικών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την ίδια στιγμή άλλα τέσσερα άτομα κατέφθασαν στο χώρο με δύο μηχανάκια και άλλοι δύο πεζή, κρατώντας λοστάρια και ξύλινα στηλάρια.
Προσπαθώντας να σταματήσουμε την επίθεση αρχίσαμε να φωνάζουμε να φύγουν και αυτοί λέγανε: «δε σας αρέσει ο ρατσισμός και ο φασισμός ε? η δημοκρατία σας μας έφερε ως εδώ». Μετά το περιστατικό ο δάσκαλος Μηλιαζήμ Τζεμαλή κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.
Η επίθεση με στιλάρια και μηχανοκίνητους μπράβους θυμίζει έντονα άλλες εποχές, τους Γκοτζαμάνηδες παρακρατικούς που χτυπούσαν όποιον τολμούσε να διαμαρτυρηθεί.
Η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλουμε τους φασίστες που επιτέθηκαν στα μέλη μας, έχουν πάρει αέρα μετά τη μεταφορά των μεταναστών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην πόλη μας και έχουν εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και κάθε φαιστικής συμμορίας που μας επιτέθηκαν δεν είναι μία ακόμα πολιτική κίνηση. Είναι εχθροί της ελευθερίας. Με πρόσχημα το Νόμο και την Τάξη αναλαμβάνουν να “εφαρμόσουν” κάθε ρατσιστική και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Τρόικας. Επιτίθενται στη μειονότητα και σε συνδικαλιστές, είναι αυτοί που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και να σπείρουν το μίσος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Καλούμε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το σύλλογο δασκάλων, και κάθε αντιφασίστα να καταδικάσουν τους φασίστες και τη δράση τους και να οργανώσουμε μία αντιφασιστική πορεία που θα τους στείλει πίσω στις τρύπες τους.
Σας καλούμε στην εκδήλωση που οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το Σάββατο 22/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό
και τη Φασιστική Απειλή