Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλογή Υπογραφών: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ. ΔΙΑΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ, ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ . ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Οι κάτοικοι των νησιών Ικαρίας και Φούρνων έχουν πληρώσει ακριβά τις χρόνιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Μέσα από αγώνες και προσπάθειες χρόνων καταφέραμε να βελτιώσουμε αρκετά τις παροχές υγείας στον τόπο μας (ανάπτυξη του νοσοκομείου, λειτουργία Κ.Υ. Ευδήλου, ανάπτυξη Ε.Κ.Α.Β. κ.α.), χωρίς ωστόσο να έχουμε πετύχει όλα όσα χρειάζονται για να ζούμε με ασφάλεια στον τόπο μας. Βασικός πυλώνας σε αυτή τη βελτίωση αποτέλεσε η αυτονόμηση και ανάπτυξη του νοσοκομείου Ικαρίας, το οποίο πρωτόχτισαν με δικά τους έξοδα και εργασία οι ίδιο οι κάτοικοι.

Η πρόσφατη απόφαση στα πλαίσια των πολιτικών των μνημονίων για συγχώνευση-μετατροπή του σε παράρτημα του νοσοκομείου Σάμου αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση και μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με μαύρες εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε. Απαιτούμε από το υπουργείο υγείας όχι μόνο να διατηρήσει αυτόνομο το νοσοκομείο μας, αλλά και να αναβαθμίσει τη λειτουργία και στελέχωσή του, όπως και όλων των περιφερειακών μονάδων της περιοχής.
Διεκδικούμε κυριολεκτικά το δικαίωμά μας στη ζωή και θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο όλοι μαζί.

•ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

• ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

• ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

2)το κείμενο υπογραφών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Οι κάτοικοι των νησιών Ικαρίας και Φούρνων έχουν πληρώσει ακριβά τις χρόνιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Μέσα από αγώνες και προσπάθειες χρόνων καταφέραμε να βελτιώσουμε αρκετά τις παροχές υγείας στον τόπο μας (ανάπτυξη του Νοσοκομείου, λειτουργία Κ.Υ. Ευδήλου, ανάπτυξη Ε.Κ.Α.Β. κ.α.),  χωρίς ωστόσο να έχουμε πετύχει όλα όσα χρειάζονται για να ζούμε με ασφάλεια στον τόπο μας.

Βασικός πυλώνας σε αυτή τη βελτίωση αποτέλεσε η αυτονόμηση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου Ικαρίας, το οποίο πρωτόχτισαν με δικά τους έξοδα και εργασία οι ίδιο οι κάτοικοι. Η πρόσφατη απόφαση στα πλαίσια των πολιτικών των μνημονίων για συγχώνευση-μετατροπή του σε παράρτημα του Νοσοκομείου Σάμου αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση και μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με μαύρες εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο να διατηρήσει αυτόνομο το Νοσοκομείο μας, αλλά και να αναβαθμίσει τη λειτουργία και στελέχωσή του, όπως και όλων των περιφερειακών μονάδων της περιοχής.

Διεκδικούμε κυριολεκτικά το δικαίωμά μας στη ζωή και θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο όλοι μαζί.

· ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

· ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ