Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Aπεργιακός σεισμός και αμόκ καταστολής



Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα, στα πλαίσια της πανελλαδικής 24ωρης γενικής απεργίας. Σίγουρα, αν όχι η μεγαλύτερη, μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις της διετίας.

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει στον προηγούμενο κύκλο κινητοποιήσεων, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί απαίτησαν να φύγουν οι τροίκανοί με τα μνημόνιά τους και οι εγχώριοι της τρόικας εσωτερικού που εκτελούν τις εντολές των κοινωνικών εγκληματιών του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Μικρή, σχεδόν συμβολική η παρουσία εργαζομένων των ΜΜΕ, αφού ελάχιστα κλαδικά σωματεία είχαν στάση εργασίας, σπαταλώντας την ευκαιρία να βρεθεί ο κόσμος των ΜΜΕ, μέσα στο ανθρώπινο ποτάμι και να ενισχύσει τις σχέσεις αλληλεγγύης δια ζώσης με τον κόσμο του μεροκάματου και τις αγωνίες της νεολαίας και των συνταξιούχων.

Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα (ο κυρ Φώτης στην κυβέρνηση είναι διακοσμητικό στοιχείο στους άλλους δύο της συγκυβέρνησης, σεσημασμένους για τη βαρβαρότητα με την οποία χρησιμοποιούν την αστυνομία ενάντια σε απεργούς), με τη "συνήθη πρακτική της" η αστυνομία, "αξιοποιώντας" επεισόδια σε άλλα σημεία της διαδήλωσης, επετέθη απρόκλητα και εγκληματικά, σε μπλοκ χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών (το μπλοκ των Financial Crimes δεν αποτέλεσε εξαίρεση), με χτυπήματα και συνεχή ρίψη χημικών.

Η κόπωση που προκύπτει, από το εργάσιμο της μέρας σε συνδυασμό με την πορεία κάτω από δύσκολες συνθήκες, δεν μας επιτρέπει, απόψε τουλάχιστον, περαιτέρω εκτιμήσεις. Ο κύβος πάντως ερρίφθη, οι απεργοί σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους, δήλωσαν παρόντες και μάχιμοι.



Kαι όμως το πανό των Financial Crimes κατάφερε και σώθηκε. Στη φωτο που τα ΜΑΤ πανηγυρίζουν, διακρίνεται το πανό των  FC (το μόνο όρθιο) που το σώνουν συνάδελφοι, μετά από ψέκασμα διαρκείας με χημικά.