Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ιωνικές μέρες 2012

O Δήμος Νέας Ιωνίας διοργανώνει και φέτος με τη συμμετοχή πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων φορέων, τις εκδηλώσεις των Ιωνικών Ημερών Πολιτισμού & Παράδοσης.
Οι φετινές "Μέρες Πολιτισμού & Παράδοσης", που θα πραγματοποιηθούν από 17 έως και 23 Σεπτεμβρίου στον Πεζόδρομο της Πατρ. Ιωακείμ (Πλατεία Αγ. Γεωργίου) και για πρώτη φορά και στο χώρο του Αδριάνειου Υδραγωγείου (Εμμ. Παππά & Χρ. Μάντικα), θα είναι αφιερωμένες στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, με τον διακριτό τίτλο «90 Χρόνια Μνήμης». Θα επιχειρηθεί μια διαδρομή - αναδρομή πολιτισμού και θύμησης μέσα από μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, αλλά και αφιερώματα, που θα ανασύρουν μνήμες για τους παλαιότερους και θα φέρουν τους νεότερους σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει:
• Δευτέρα 17/09 : Έναρξη των εκδηλώσεων από τον Δήμαρχο-Χορευτικά Συγκροτήματα από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου
• Τρίτη 18/09 : Θεατρική παράσταση με την Άννα Βαγενά με το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Αδριάνειου Υδραγωγείου στις 8.30 μ.μ.
• Τετάρτη 19/09 : “Από τη Σμύρνη έρχομαι” συναυλία σμυρνέϊκου τραγουδιού με την Μαρία Καββαδία, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου
• Πέμπτη 20/09 : “90 χρόνια χωρίς Μικρασία” Μουσικό πρόγραμμα από την Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 8.30 μ.μ.
• Παρασκευή 21/09 : “Τι σε μέλει εσένα από που 'μαι εγώ;” Ένα οδοιπορικό στον πολιτισμό της Ανατολής από το Χορευτικό Εργαστήρι του Δήμου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου .
• Σάββατο 22/09: “Από τους μαχαλάδες της Σμύρνης και της Πόλης στις γειτονιές της Αθήνας” μια μουσική παράσταση αφοερωμένη στα τραγούδια που έγραψαν οι Μικρασιατές συνθέτες στην Ελλάδα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
• Κυριακή 23/09 : Μουσική Αναφορά στην Μικρασία από την ορχήστρα του ΟΠΑΝ, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου
.
Όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων από τις 6.30 μ.μ. έως και τις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στα μουσεία του ΚΕΜΙΠΟ (Ιστορικό. Λαογραφικό, Υφαντουργίας). Στο Συνεδριακό Κέντρο, τις ίδιες ώρες, θα γίνονται προβολές ντοκιμαντέρ με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στον χώρο του γηπέδου 5Χ% της πλατεία του Αγίου Γεωργίου θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα κειμηλίων και φωτογραφικού υλικού.