Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό για κάψουν ζωντανούς μετανάστες στους Αγίους Αναργύρους

...φωτο από το συλλαλητήριο της Παρασκευής...
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Ομάδα τριών νεοναζί επιχείρησε να κάψει ζωντανούς Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν χρησιμοποιώντας εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό. Το περιστατικό έγινε έγινε στις 2 το ξημέρωμα του Σαββάτου 25/8 στην οδό Ι. Μέρλα στους Αγίους Αναργύρους.Το μπουκάλι με βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και εξεράγη πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο Ναβίτ Ναβάζ.
Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Οι δυο μετανάστες μένουν στο συγκεκριμένο σπίτι τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα και στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες που ειδοποίησαν και την αστυνομία.
Αμέσως μετά την επίθεση εθεάθησαν 3 σωματώδης άνδρες να παρακολουθούν το σπίτι οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» δυο λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία. Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου είχε ξαναγίνει επίθεση με μολότωφ στο τζαμί που βρίσκεται κάποια στενά πιο πάνω από το σπίτι. Τότε η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους Πακιστανούς της περιοχής είχε οργανώσει μαζική διαδήλωση καταγγέλοντας την επίθεση.
Προφανώς τα φασιστοειδή έχουν ξεθαρέψει από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και από την ρατσιστική σκούπα της ΕΛΑΣ που έχει εξαπολύσει ο Σαμαράς. Θα χρειαστεί η Αριστερά, οι δημοτικές κινήσεις και τα συνδικάτα μαζί με τους μετανάστες να απαντήσουν στις προκλήσεις κυβέρνησης και φασιστών.
Είναι ψέματα ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας και την ανεργία. Οι άμεσα υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ μαζί με τους ντόπιους καπιταλιστές. Τα νέα μέτρα των 13,5 δις για να πληρωθεί το χρέος θα αποτελειώσουν ότι έχει μείνει όρθιο στην υγεία, την Παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις. Όσο πιο σκληρά τα μέτρα τόσο πιο ρατσιστική θα γίνετε η πολιτική της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.
Εμείς δεν παεριμένουμε από κανένα Ν.Δένδια να συντρίψει τάχα τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής την ώρα που με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους ανοίγει το δρόμο. Όμως θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες θα παλέψουμε εντάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ηδη η πρώτη απάντηση δώθηκε στις 24/8 με το οργισμένο συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας.
Το επόμενο ραντεβού μας είναι στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα περάσουν ούτε τα μέτρα, ούτε ο ρατσισμός και οι φασιστικές επιθέσεις. Καλούμε το Δήμο Αγίων Αγίων Αναργύρων, τις δημοτικές κινήσεις, τα συνδικάτα, την αριστερά να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση και να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.
Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964