Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ΕΚΤ κερδοσκοπεί με νέο τοκογλυφικό δάνειο στις πλάτες του ελληνικού λαού

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
17/8/2012
Η ΕΚΤ κερδοσκοπεί με νέο τοκογλυφικό δάνειο στις πλάτες του ελληνικού λαού
Παρά την πληθώρα δηλώσεων και διεθνών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ φαίνεται να πέρασε η είδηση για το εξωφρενικό επιτόκιο ύψους 4,43% με το οποίο ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) άντλησε 4,062 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει την «επιστροφή στις αγορές» ή την αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αφού η δημοπρασία αυτή αποτελεί προσωρινή λύση ανάγκης που δόθηκε με ειδική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο λόγος παραπάνω από προφανής: καθώς έχει παγώσει η καταβολή των δόσεων της «βοήθειας», έπρεπε να βρεθεί τρόπος ώστε στις 20 Αυγούστου το ελληνικό δημόσιο να εξοφλήσει ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ, ώστε να μη δημιουργηθεί «πιστωτικό γεγονός».
Ουσιαστικά αυτό που έκανε η ΕΚΤ, έχοντας εξαιρεθεί από το πρόσφατο «κούρεμα», είναι να εξασφαλίσει πως θα πληρωθεί στο ακέραιο τα ελληνικά ομόλογα που απέκτησε σε τιμή πολύ κάτω από το 50% της ονομαστικής αξίας τους. Δηλαδή, η ΕΚΤ μόνο από αυτή την κίνησή της θα κερδίσει 1,5 - 2 δισ. ευρώ!
Αυτοί που ετοιμάζονται να πάρουν νέα βάρβαρα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, δε διστάζουν να επιβαρύνουν απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό με ένα επιπλέον τοκογλυφικό δάνειο (αυξάνοντας φυσικά το χρέος) προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών!
Είναι πια γνωστό τι σημαίνει «αναδιαπραγμάτευση» και «απαγκίστρωση» των θλιβερών Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη: βαθιά ύφεση, ανεργία – ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μισθοί και συντάξεις πείνας, διάλυση της υγείας και φορομπηξία. Αυτοί λοιπόν είναι η ΕΕ και οι μηχανισμοί της όπως η ΕΚΤ: τοκογλύφοι που κερδίζουν από την κοινωνική καταστροφή στην Ελλάδα. Γι' αυτό και επιμένουν σε όλο και πιο σκληρά μέτρα. Αυτός είναι ο στόχος της Τρόικας που έστησαν μαζί με το ΔΝΤ. Τα περί «εταίρων» και κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας είναι προπαγανδιστικά ψέματα!
Τα αιτήματα για παύση πληρωμών στους δανειστές, διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ δεν είναι απλά επίκαιρα· είναι αναγκαίος όρος για την επιβίωση του λαού σήμερα. Η υπομονή έχει τελειώσει και η οργή των εργαζόμενων ξεχειλίζει. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, από ένα παλλαϊκό κίνημα αποφασισμένο να νικήσει και να ανατρέψει την επίθεση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, να ξηλώσει το καθεστώς των Μνημονίων που επιβάλλουν ΕΕ, κεφάλαιο και τράπεζες.