Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Χίου

Στο περιθώριο της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται στη Χίο, οφείλουμε να επισημάνουμε τον ιδιαίτερο ρόλο των τοπικών ΜΜΕ και των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτά για να τους αποδώσουμε τα εύσημα για την τεράστια προσπάθειά τους κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Οι συνάδελφοι (όλων των ειδικοτήτων των ΜΜΕ) εκτός από την πολύ καλή τους δουλειά, που διευκολύνει στο να αποκτήσει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, πλήρη εικόνα της κατάστασης, πρέπει να σημειωθεί ότι εργάζονται κάτω από καθεστώς ιδιαίτερης φόρτισης, καθώς δεν βρίσκονται σε αποστολή σε κάποιο μέρος από το οποίο θα φύγουν μετά, αλλά στον τόπο τους, τον οποίο βλέπουν να καταστρέφεται και με τρόπο που θα απαιτήσει πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί.
Θα υπάρξει και επόμενη μέρα από την πυρκαγιά, με τις βροχές να απειλούν με συνέχιση των καταστροφών, με προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στα δίκτυα, με απόπειρες αναδάσωσης και προστασίας των αναδασωτέων περιοχών από πάσης φύσεως απειλές, με το πόρισμα που θα πρέπει να βγει για τις αιτίες και τις ευθύνες για την καταστροφή, που διάφοροι πολιτικάντηδες θα θελήσουν να είναι «μαλακό» και ασαφές.
Εκεί θα κριθούμε όλοι, από την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, ώστε τα θέματα αυτά να αναδειχτούν όπως τους αξίζει από τα ΜΜΕ και όχι να υποβαθμιστούν. Ο ρόλος του τοπικού Τύπου, ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατος.
Δείτε και εδώ.