Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Στον ΒΑΟΛ Χίου ο Μυτιληνού

... αναδημοσίευση από το http://www.sportschios.gr...
Ο ΒΑΟΛ φαίνεται πως έβγαλε τον τελευταίο άσσο από το μανίκι του, αφού πραγματοποίησε μια μεταγραφή βόμβα (όπως είχαμε γράψει πριν 2 εβδομάδες), για τα δεδομένα του χιώτικου μπάσκετ. Ο προπονητής της ομάδας, Παντελής Βούλικας, θα έχει στο ρόστερ του φέτος τον Στέργιο Μυτιληνού, ο οποίος έρχεται από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τον Πολυκράτη.
Ο 31χρονος με καταγωγή από τη γειτονική Ικαρία, Στέργιος Μυτιληνού, όπου τα τελευταία χρόνια στη Σάμο κατακτά την πρώτη θέση στους σκόρερς, έχει συγκομιδή 8 πρωταθλήματα με τον Ίκαρο Ικαρίας και 1 με τον Πολυκράτη όπου η ομάδα ανέβηκε στη Γ' Εθνική κατηγορία. Με την ομάδα του Πολυκράτη, κατάφερε να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που ήθελε πολλά χρόνια, αφού με τον Ίκαρο Ικαρίας παρόλο που είχε 8 συμμετοχές στα μπαράζ, δεν κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στη Γ' Εθνική. Σε ψηφοφορία που διεξήγαγε το samosbasket.gr, ο Μυτιληνού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Πολυκράτη στη Γ' Εθνική, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Γενικότερα, ο Στέργιος Μυτιληνού παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη σταθερότητα στο σκοράρισμα (35,7 μ.ο/αγώνα σε τοπικό επίπεδο & 16,3 μ.ο/ αγώνα πέρυσι στην Γ' Εθνική με τον ΑΟ Πολυκράτη ) αλλά ταυτόχρονα συμβάλει σημαντικά και στα ριμπάουντ (επιθετικά-αμυντικά). Θεωρείται (και όχι άδικα) από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ του Αιγαίου με σταθερότητα στην απόδοσή του. Φέτος, είχε προτάσεις από Πολυκράτη και Πανναξιακό, αλλά προτίμησε τον ΒΑΟΛ.
Με τον ΒΑΟΛ, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Ικαρία, δεν θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες, αλλά θα βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια, στα play-offs και στα μπαράζ (εφόσον η ομάδα στεφθεί πρωταθλήτρια).
Δηλώσεις Στέργιου Μητιληνού για τη νέα μεταγραφή του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή κ Παντελή Βούλικα και τον Πρόεδρο κ Μάρκο Ψώρρα για την εμπιστοσύνη που δείξανε προς το πρόσωπο μου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων μου, και της απόστασης που χωρίζει τα 2 νησιά μας (Ικαρία – Χίος) αλλά το κίνητρο που μου παρουσιάστηκε με την νέα μου ομάδα υπερίσχυσε. Θέλω να υποσχεθώ ότι θα τιμήσω τη φανέλα του ΒΑΟΛ όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια στις ομάδες που έχω αγωνισθεί. Στέργιος Μυτιληνού»