Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απεργία της ΕΣΗΕΜΘ στη ΔΕΠΘΕ

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί την Πέμπτη, 12 Ιουλίου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος (ΔΕΠΘΕ). Επίσης την ίδια ημέρα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), έχει κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ζητώντας την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων τριών δημοσιογράφων από τη δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο (TV 100, FM 100). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η απεργία δε θα επηρεάσει την απευθείας μετάδοση των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου, στην TV 100. Όπως δήλωσαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, θα τοποθετηθούν εκτενέστερα στην προσεχή συνεδρίαση.
Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφέρει ότι:
«αποδοκιμάζει και καταγγέλλει την απόφαση της ΔΕΠΘΕ να απολύσει τρεις δημοσιογράφους. Η τακτική του ακρωτηριασμού του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης είναι αδιέξοδη. Ακυρώνει τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα Μέσα, να προσφέρουν υπεύθυνη και συγκροτημένη πληροφόρηση στους πολίτες. Το δημοσιογραφικό προσωπικό της ΔΕΠΘΕ έχει πλέον τόσο απομειωθεί, ώστε είναι λειτουργικά αδύνατο να ανταποκριθεί στον ρόλο τον οποίο έχει ταχθεί να διεκπεραιώσει. Πέραν αυτών, ακυρώνονται στην πράξη οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις που προσωπικά έχει δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης (η πλέον πρόσφατη μόλις προ εβδομάδος), ότι θέλει να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει με κάθε τρόπο τα ραδιοτηλεοπτικά δημοτικά Μέσα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης να αξιώσουν την ανάκληση των απολύσεων, να αναδείξουν τη δραματική υποχρηματοδότηση της ΔΕΠΘΕ και να συμβάλουν ώστε αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί επαρκώς, κατά τον προορισμό της. Στο πλαίσιο των δικών της ενεργειών, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα προσπαθήσει να καταστήσει τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κοινωνούς του προβλήματος και προκηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στη ΔΕΠΘΕ την Πέμπτη 12 Ιουλίου, από τις 06.00 π.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ. της επομένης».