Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αρνητές στράτευσης στη Συρία

Αθήνα 19/07/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραχωρήσει άμεσα πολιτικό άσυλο στους Σύριους αρνητές στράτευσης
Η ανθρωποσφαγή με τους αμέτρητους νεκρούς στηΣυρία, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι μιλιταρισμός προκαλεί φρικαλεότητες.
Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Συρία, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική. Με πρόσχημα ότι «υπηρετούν την πατρίδα», οι άνθρωποι μετατρέπονται σε οπλισμένα ανθρωπόμορφα τέρατα, σε αιμοσταγείς δολοφόνους που σκοτώνουν τους «εχθρούς». Δηλαδή όσους οι «ανώτεροι» θεωρούν «εχθρούς» που αντιμάχονται το καθεστώς, και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί οι «εχθροί» είναι οι ομοεθνείς «προδότες».
Σε αυτή τη φρικτή κατάσταση υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Είναι εκατοντάδες οι άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους ακόμα και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ «τα καταγεγραμμένα θύματα ξεκινούν από την ηλικία των 9 ετών και μεταξύ άλλων σκοτώθηκαν, ακρωτηριάστηκαν, απήχθησαν και κρατήθηκαν παράνομα, βασανίστηκαν, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και σαν ανθρώπινες ασπίδες.»
Την ίδια ώρα έχει δημιουργηθεί ένα ασύνταχτο κίνημα λιποτακτών, το οποίο δημιουργεί μια αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτεινό τούνελ του εμφυλίου. Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που μάχονται κατά του μιλιταρισμού και του φασισμού στη Συρία. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς τους ανθρώπους έχουν έρθει στην Ελλάδα ως πρόσφυγες και ζητούν άσυλο. Η χώρα μας πρέπει άμεσα να τους το παράσχει -όπως και σε όλους τους πρόσφυγες και σε κάθε διωκόμενο- ως στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Όχι στον πόλεμο, ούτε μια ώρα στο στρατό!
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
www.antirrisies.gr