Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Διαδρομές μαύρου χρήματος στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αναψυχής Κερατσινίου Δραπετσώνας

...βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται μερικοί, η καταγγελία μας ήρθε από φίλο του blog...
Έναν χρόνο απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Κερατσινίου Δραπετσώνας(ΔΗΚΕΠΑ) και ουδείς φαίνεται να συγκινείται επί της ουσίας: ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ούτε η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, η διευθύντρια της οποίας αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τον νόμο και να διενεργήσει τους σχετικούς ελέγχους.
Οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι άτομα με αναπηρίες, έχουν περάσει πλέον σε συνθήκες φτώχειας και απόλυτης εξαθλίωσης,παρακολουθώντας τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή και τα στελέχη της δημοτικής παράταξής του να ανταλλάσσουν μεταξύ τους εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές. Παράλληλα, οι αντιδήμαρχοι και κάποιοι εντεταλμένοι σύμβουλοι προέβησαν για μία εβδομάδα σε «λευκή απεργία», απαιτώντας να αποπεμφθεί ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στο έργο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει διοριστεί στη θέση αυτή από τον κο Τζανή, ο οποίος έχει ορίσει και τους σχετικούς αντιδημάρχους.
Η ΔΗΚΕΠΑ όπως όλα δείχνουν είναι μια «αμαρτωλή»δημοτική επιχείρηση, με απίστευτες διαδρομές μαύρου χρήματος, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πληρωμή δεκάδων ανθρώπων την 16η Σεπτεμβρίου 2011 με διάφορα ποσά, οι οποίοι δεν είχαν κανενός είδους σύμβαση εργασίας με τον Δήμο ή την Κοινωφελή Επιχείρηση, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμαρχος τους βάφτιζε «εθελοντές»και υποστήριζε πως προσφέρουν εθελοντική εργασία χωρίς αμοιβή.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ,γνωστός γιατρός του Κερατσινίου και, παράλληλα, γιατρός στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, εισέπραττε προκαταβολικά 20 μισθούς, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους! Την καταγγελία αυτή την έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Ιουλίου2012.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν πάνω σε χαρτοπετσέτες για διάφορα μικροποσά της τάξης των 200 ευρώ, που έλαβαν ως προκαταβολές έναντι μισθού. Οι λογιστές της Κοινωφελούς Επιχείρησης από την πλευρά τους επιρρίπτουν άμεσα ευθύνες στη Δημοτική Αρχή,κατηγορώντας την ότι για πιθανές πράξεις ή παραλείψεις τους ελάμβαναν άνωθεν πολιτικές εντολές.
Παράλληλα, οι δύο δημοτικοί κινηματογράφοι Κερατσινίου Δραπετσώνας που λειτουργούν υπό την ευθύνη της ΔΗΚΕΠΑ αποδίδουν αθεώρητα εισιτήρια στους θεατές, αφού η Κοινωφελής Επιχείρηση λόγω των δυσθεώρητων οφειλών της σε δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, δεν μπορεί να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η ΔΗΚΕΠΑ δεν έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιούλιο του 2011, με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να υποχρεώνονται να καταβάλουν το αντίτιμο φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων από την τσέπη τους.
Παρά τις αθρόες καταγγελίες στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Εσωτερικών και Εργασίας, δεν έχει διενεργηθεί μέχρι στιγμής κάποιος έλεγχος, με την Κοινωφελή Επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο και τους δεκάδες εργαζομένους να βλέπουν πλέον την ανεργία κατάματα.