Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Ιωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου στην Πλατεία Σημηριώτη προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αγγελος Χάγιος και ο Σωτήρης Κοντογιάννης και συντόνισε τη συζήτηση η Ράνια Πέτση από την τοπική επιτροπή.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της Τρόικας και της ΕΕ κλιμακώνουν τους χυδαίους εκβιασμούς, για αυτό στις εκλογές στις 17 του Ιούνη και στους αγώνες της επόμενης μέρας πρέπει να ξεφορτωθούμε το μαύρο μέτωπο που μόνο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση οδηγεί τον λαό. Μάλιστα μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης και την άνοδο της Αριστεράς επιδιώκουν να αναβαπτιστούν στη λαϊκή συνείδηση και μιλάνε για «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου». Δυστυχώς στη λογική της «αναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου προσχωρούν και δυνάμεις της Αριστεράς.
Οι ομιλητές σημείωσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών τάξεων, παρά μόνο με ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την παύση πληρωμών και την διαγραφή του ληστρικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ κα την ευρωζώνη, την ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Προϋπόθεση για να γίνουν αυτά είναι ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, ένα ταξικά αναγεννημένο εργατικό κίνημα και ανώτερες μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και αυτοάμυνας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «Δεν αρκεί η ανάθεση απλώς της ελπίδας σε μια εν δυνάμει αριστερή διακυβέρνηση, αυτό που απαιτείται είναι πραγματική σύγκρουση και πάλη ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου». Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης απασχόλησε η ανάγκη εξόδου από το ευρώ, οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτό.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι με τα μάτια και την καρδιά στις 18 Ιούνη και την περίοδο των οξύτατων κοινωνικών συγκρούσεων του επόμενου διαστήματος έχει μεγάλη σημασία η εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 17. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δύναμη που και την επόμενη των εκλογών θα βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα, θα στηρίζει τη «βουλή των από κάτω», θα προβάλλει το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, θα οικοδομεί το αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, θα βάζει πλάτη για να νικήσει ο λαός!
Τ.Ε. Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης