Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Άλλαξε το σκηνικό στα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών Αιγαίου

Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική ημέρα, ήταν η δεύτερη στους αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου, για άνοδο στη Γ΄ εθνική του μπάσκετ. Ο πρώτος αγώνας ήταν ανάμεσα στα βαριά ονόματα του ομίλου, τον Παπάδο Γέρας και τον Ιβίσκο Ρόδου. Θυμίζουμε ότι οι Ροδίτες την πρώτη μέρα είχαν ρεπό, ενώ ο Παπάδος έπαιξε απόγευμα Πέμπτης και είχε το δεύτερο αγώνα το πρωί της Παρασκευής.
«Σταχτοπούτα» ο Παπάδος μεταμορφώθηκε από την ασύνδετη ομάδα της πρεμιέρας, στην ομάδα που γνωρίσαμε όταν έπαιζε στη Γ΄ εθνική, ενώ οι Ροδίτες ήταν μακριά από αυτό μπορούσαν να αποδώσουν. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 15-15. Από εκεί και πέρα τα δεκάλεπτα ήταν (με μπροστά τον Παπάδο Γέρας 36-19, 56-33 και το τελικό 69-39. Όταν ο Ιβίσκος πετυχαίνει σε τρία δεκάλεπτα, όσους πόντους πέτυχε στο πρώτο +9 ακόμα, τότε δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Το ντέρμπυ ήταν τελικά παράσταση για ένα ρόλο.
ΓΕΡΑ (Κακαλιάς): Μποζουτσίδης, Σαρήμπαλης 10(2), Θωμάς, Ζεστός Ι. 22, Ζεστός Γ. 13, Χριστοδούλου, Ιμπέζα 12, Φράγκου 4, Βολικάκης 8(2)
Α.Σ.Κ. ΙΒΙΣΚΟΣ (Καλαϊτζίδης): Μπιλλιάς, Δεληγιαννάκης, Γρηγοράς 2, Λιβιεράτος 7, Τσιτσούλας 4, Καμπουράκης 3, Φυλτζανίδης 3(1), Σιώκος 2, Τσαλίκης, Κούρος Ι. 9, Φιλιππόπουλος 9
Ίωνες Χίου-ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου:81-74
Ντέρμπυ και μάλιστα χορταστικό,ήταν ο αγώνας που ακολούθησε μεταξύ των Ιώνων Χίου και του ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου, αναμφίβολα το καλύτερο παιχνίδι από την έναρξη του τουρνουά μέχρι σήμερα.
Καλύτεροι μέσα στη ρακέτα οι Ναξιώτες, καλύτεροι στα σούτ από την περιφέρεια οι Χιώτες και τα δεκάλεπτα ήταν, με μπροστά τους Ίωνες, 15-22, 35-36, 50-52 και τελικό 81-74. Γρήγορος ρυθμός, μάχες, ζωντάνια, ανατροπές (78-70 στα 34΄΄,8) και πάθος, επευφημίες από τους φίλους των δύο ομάδων, ήταν η αποζημίωση για την κακή ποιοτικά πρεμιέρα των μπαράζ.
Το τελικό αποτέλεσμα ευνοεί τον Παπάδο, που είναι η μόνη ομάδα με δύο νίκες σε δύο αγώνες και αφήνει πικρή γεύση στους Χιώτες που στην πρεμιέρα βρήκαν τον Παπάδο σε κακή μέρα και για λίγο δεν πήραν το παιχνίδι για να έχουν βαθμολογικό πλεονέκτημα. Πικρή γεύση και για τα Φανάρια, που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη στο δεύτερο ματς και να ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους.
Το ρεπό τους έχουν κάνει ο Ιβίσκος και ο ΠΑΣ Ίκαρος Ικαρίας. Αύριο Σάββατο στο "Γ. Μελισσηνός", στις 10πμ Ίωνες Χίου-Ίκαρος Ικαρίας και στις 12, Ιβίσκος Ρόδου-ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου και ρεπό ο Παπάδος. Στις φωτο με πορτοκαλί ο Ιβίσκος και λευκό-μπλέ ο Παπάδος, με κόκκινα τα Φανάρια Νάξου και με γκρί οι Ίωνες Χίου.