Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τα ταμεία μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται

Με τη μαζική και αποφασιστική τους παρουσία στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είπαν ένα βροντερό «όχι» στο διπλό «κούρεμα» του ιδρώτα και των αποθεματικών τους. Δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι στη μνημονιακή πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα την καταλήστευση του ασφαλιστικών μας ταμείων. Διεκδίκησαν την άμεση επιστροφή των κλεμμένων από κυβερνήσεις και ΤτΕ. Απαίτησαν να καλυφθούν οι ανάγκες των ταμείων από κυβέρνηση και εργοδότες και όχι με νέα αφαίμαξη των εργαζομένων.
Επίσης, εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποδοκιμασία τους στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, στους απαράδεκτους και αδιαφανείς χειρισμούς της. Αντιστάθηκαν στην προκλητική κωλυσιεργία της προέδρου Ελένης Σπανοπούλου, που προσπάθησε να διαλύσει τη συνέλευση και να μην γίνει ψηφοφορία, προκαλώντας έτσι τα απαράδεκτα έκτροπα που τη σημάδεψαν και είχαν ως αποτέλεσμα τον νέο τραυματισμό του Μανώλη Κυπραίου. Έμειναν εκεί μέχρι τέλους και έθεσαν ως όρο την άμεση παραίτηση του ΔΣ.
Πλέον, έχει αποδειχθεί περίτρανα η πλάνη όσων ισχυρίζονταν ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι ο «περιούσιος λαός», που δήθεν θα σωθεί από το τσουνάμι κλεισμένος στην Κιβωτό της διαπλοκής με τα διάφορα κέντρα εξουσίας. Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα όσων πολεμούν λυσσασμένα κάθε πρόταση για απεργίες, με το επιχείρημα ότι η λύση θα δοθεί από τους δήθεν «φίλους» μας στις κυβερνήσεις και τα διάφορα κέντρα εξουσίας ή από το «γλείψιμο» στους εργοδότες.
Ο αγώνας διαρκείας για τα δικαιώματά μας και τα ταμεία μας είναι μονόδρομος. Μαζί με τους συναδέλφους μας, από όλους τους κλάδους, οι οποίοι στενάζουν από τον νέο Μεσαίωνα που μας επιβάλλουν κυβερνήσεις, τρόικα, εργοδοσία και τα «παπαγαλάκια» τους. Ένας αγώνας που θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκληρωτική ανατροπή όσων επιχειρούν να δημεύσουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)