Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καμιά απόλυση στο δήμο και παντού - Κανένας εργαζόμενος ούτε μια μέρα απλήρωτος

...φωτο αρχείου...
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καμιά απόλυση στο δήμο και παντού - Κανένας εργαζόμενος ούτε μια μέρα απλήρωτος
Με ωμό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του δήμου έδειξε την έξοδο (απόλυση) σε 3 εργαζόμενες, που υπηρετούσαν με συμβάσεις, μετά από 6 χρόνια δουλειάς στα ΚΕΠ. Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε πριν 10 μήνες περίπου για παραμονή τους στην δουλειά, παρά τη λήξη της σύμβασης τους και η ολόπλευρη στήριξη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλιου στον αγώνα που θα δινόταν, αποδείχτηκαν στην πράξη κούφια λόγια.
Ενώ μέχρι τώρα πίεζαν να παρθεί δικάσιμος, όταν πάρθηκε και ζητήθηκε να παραβρεθεί ο δήμος στο δικαστήριο για να συναινέσει στην παραμονή τους, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί και αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, αρνήθηκαν επικαλούμενοι μια σειρά αβάσιμα νομικά κωλύματα και προφάσεις. Όταν οι εργαζόμενες έλειψαν την επόμενη μέρα από την δουλειά για να συνεννοηθούν με τον δικηγόρο, απογοητευμένες για την αλλαγή στάσης του δήμου, αμέσως αποφάσισαν στην Εκτελεστική Επιτροπή, με εισήγηση του Γραμματέα, να μην ξαναπατήσουν στο Κ.Ε.Π.
Τελικά περίτρανα αποκαλύφτηκε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις της διοίκησης τους τελευταίους μήνες. Όσο μας κάνουν την δουλειά και μάλιστα τσάμπα (10 μήνες απλήρωτες) είναι καλά, όταν ζητείται να στηριχτεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στο δικαστήριο για παραμονή στη εργασία τους, τότε με απίστευτη ευκολία, που θα ζήλευε και ο χειρότερος εργοδότης και χωρίς συζήτηση, αρνούμαστε και τους απολύουμε.
Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια απόφαση από ότι φαίνεται ήταν ειλημμένη, μόνο που περίμεναν να περάσουν οι εκλογές για να υλοποιηθεί. Υπολογίστηκε το «οικονομικό κόστος» παραμονής εάν κερδιζόταν το δικαστήριο και έμεναν στην δουλειά ( θα πληρώνονταν με πλήρη δικαιώματα ) και η «φτηνότερη» επιλογή, να προσλάβουν νέους, με συμβάσεις έργου. Δηλαδή με τα μισά λεφτά, αγνοώντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στην λειτουργία του Κ.Ε.Π. απέναντι στους δημότες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση τους άλλαξε αμέσως μετά την έγκριση νέων συμβάσεων έργου στα Κ.Ε.Π. και παρόλο που ηθικά και πολιτικά δεν θα μπορούσαν άμεσα να την υλοποιήσουν, αναζήταγαν καιρό προφάσεις και δικαιολογίες για να το μεθοδεύσουν. Το σωματείο μας καταγγέλλει αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση και απόφαση της Διοίκησης του Δήμου απέναντι στις εργαζόμενες των Κ.Ε.Π.
Θα στηρίξουμε μέχρι τέλους τον αγώνα των συναδελφισσών μας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τον αγώνα για την παραμονή τους στην δουλειά, με όλα τα μέσα. Έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά μπροστά μας και οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δεν είναι λεμονόκουπες που τους ξεζουμίζουμε και μετά τους πετάμε. Καλούμε τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την τελευταία στάση και απόφαση τους. Να φανούν συνεπείς πολιτικά ανεξαρτήτως κόστους και να στηρίξουν έμπρακτα τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες πληρωμής των δεδουλευμένων τους.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις, σχήματα και δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν με την στάση τους την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου για παραμονή στη εργασία των εργαζομένων στα ΚΕΠ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν μέχρι τέλος μαζί με το σωματείο το σοβαρό και δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Να φέρουν άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Το σωματείο μας σε ημερομηνίες που θα καθορίσει θα προχωρήσει σε πολύμορφες κινητοποιήσεις.
Καμιά απόλυση στο δήμο και παντού - Κανένας εργαζόμενος ούτε μια μέρα απλήρωτος - Ίση αμοιβή για Ίση δουλειά - Να σταματήσει το δουλεμπόριο στην εργασία.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 27/6/2012
ΤΟ Δ.Σ.