Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κοινή ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση ΧΑ στα Άνω Λιόσια

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Χτες το βράδυ, Παρασκευή 15-06-2012 και ώρα 21:00, ομάδα κρούσης 25-30 Χρυσαυγιτών με μηχανές επιτέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία των Άνω Λιοσίων. Εκείνη την ώρα στην πλατεία βρισκόταν, όπως κάθε βράδυ, πλήθος κόσμου με τα παιδιά του. Αφού κύκλωσαν την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» κ.ά. αποβιβάστηκαν από τις μηχανές τους και, βρίζοντας απειλώντας και κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, σιδερογροθιές και κάθε λογής επικίνδυνο εξοπλισμό, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μελών και φίλων τους. Ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε διακριτικά κι απαθής τις απειλές και τους προπηλακισμούς τους από απόσταση 30 μέτρων για να μπουν τελικά 2 αστυνομικοί μπροστά τους παρακαλώντας τους να αποχωρήσουν.
Φεύγοντας οι Χρυσαυγίτες κατέστρεψαν το μοναδικό άλλο περίπτερο κόμματος που υπάρχει στην πλατεία, αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δεν είχε παρόντες φίλους του κόμματός τους, ποδοπατώντας, μεταξύ άλλων, εκούσια ή ακούσια, και 2 ελληνικές σημαίες στο διάβα τους. Αυτό το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών απογευματινών μηχανοκίνητων περιπολιών τρομοκρατίας της ΧΑ στα Άνω Λιόσια και στις γύρω περιοχές.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης και την «ανεξήγητη» ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντί της που αντικειμενικά ενθαρρύνει αυτήν τη δράση.
Καλούμε τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε φαινόμενο φασιστικής τρομοκρατικής βίας, να περιφρουρήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην πολιτική δράση, να τους απομονώσουν και να τους καταδικάσουν και πολιτικά. Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης και τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην απαραίτητη κοινή αντιφασιστική δράση.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε. Φυλής-Αχαρνών
ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ε. Δήμου Φυλής